Deltidsbrandfolk i Hillerød får brandmandsskilt på biltaget

Google Maps
Arkivfoto: Falcks brandstation i Hillerød

Ifølge de seneste tal har Hillerød allerede et af landets hurtigste brandvæsener, men nu skal et nyt tiltag øge synligheden af de deltidsbrandfolk, som er på vej til brandstationen for at rykke ud. Alle deltidsbrandfolkene ved Falck i Hillerød har således fået udleveret et magnetisk tagskilt på størrelse med et taxaskilt. Skiltet angiver, at bilen køres af en deltidsbrandmand, som er tilkaldt til en brand eller en ulykke.

De nye skilte vil kun blive benyttet af brandfolkene, når de er blevet alarmeret fra deres hjem eller arbejdsplads. Her er tiden vigtig, for brandkøretøjerne skal have forladt brandstationen senest fem minutter efter modtagelsen af alarmen. Mange steder kniber det imidlertid med at overholde tidskravet, ikke mindst i de større byer, hvor trafiktætheden er tiltagende.

Brandfolk må ikke køre udrykningskørsel, når de i deres private biler kører til brandstationen, og skiltet ændrer ikke på, at brandfolkene i Hillerød skal overholde færdselslovens regler. Men skiltet skal være med til at synliggøre, at landets brandvæsener er afhængige af tilgang og fastholdelse af deltidsbrandfolk.

Det nye tiltag er iværksat i et samarbejde mellem Falck i Hillerød og Beredskabsforbundet, der står for udmøntningen af Forsvarsministeriets særlige rekrutteringspulje for deltidsbrandfolk.

Annonce