Efter protester fra brandfolk: Planer om ny brandstation sættes på pause

Google Maps
Falck-stationen i Kolding. Arkivfoto

Om godt to år skal Falck fraflytte den nuværende brand- og redningsstation i Kolding. Kommunen har arbejdet med planer om at bygge en ny brandstation til over 40 mio. kr. i byens nordvestlige del. Men efter protester fra deltidsbrandfolkene er de planer nu – i hvert fald midlertidigt – sat på pause. Brandfolkene mener nemlig, at mange af dem ikke kan nå rettidigt frem til den nye station.

Det har længe stået klart, at Kolding Kommune ønsker at anvende det areal, hvor Falcks station i Kolding ligger, til boliger og erhverv, når Falcks lejemål udløber i 2025. Falcks brand- og redningsstation har ligget på adressen siden 1970, hvor Falck overtog den kommunale brandstation, og siden da er stationen udbygget adskillige gange.

Kolding Kommune ønsker i stedet at bygge en ny brandstation på Kobbervej i den nordvestlige del af Kolding. Der er lagt op til et budget på over 40 mio. kr., og i sidste uge skulle de lokale politikere have behandlet et forslag om at købe en grund til den nye brandstation. Men protester fra deltidsbrandfolkene har gjort, at kommunen har udsat beslutningen.

Brandfolk er ikke blevet inddraget

Kolding har et delvist 1-minutsberedskab, der suppleres af en styrke på ca. 20 deltidsbrandfolk. Men deltidsbrandfolkene frygter, at størstedelen af dem ender med at måtte forlade beredskabet, fordi de ikke kan nå rettidigt frem til den nye brandstation.

I en henvendelse til de lokale politikere undrer deltidsbrandfolkene sig over, at de ikke er blevet inddraget i processen med den nye brandstation, og de opfordrer til, at flytteplanerne enten opgives, så brandstationen forbliver på den nuværende adresse, eller at der findes en placering, som er mere hensigtsmæssig for brandfolkene.

Der skal nu afholdes et møde mellem deltidsbrandfolkene, Falck og det fælleskommunale TrekantBrand, der også har hovedsæde på brandstationen.

Annonce