Efter uenighed mellem ejerkommuner: Østsjællands Beredskab truet af opløsning

Google Maps
Brandstationen i Roskilde

Kommunerne bag Østsjællands Beredskab er så uenige, at de har svært ved at træffe de nødvendige fælles beslutninger om beredskabet. Det mener i hvert fald en række medlemmer af byrådet i Roskilde, og Roskildes borgmester, Joy Mogensen, har nu fået til opgave at tage endnu en snak med sine borgmesterkollegaer for at få afklaret, om det fælles beredskab kan reddes. 

Østsjællands Beredskab er et fælleskommunalt beredskab for Køge, Greve, Solrød, Roskilde, Stevns, Høje Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner. I øjeblikket er ejerkommunerne i gang med at godkende beredskabets budget for det kommende år, og det var i forbindelse med behandlingen af budgettet, at byrådspolitikerne i Roskilde i denne uge gav udtryk for stor utilfredshed med det fælles beredskab. Det skriver Roskilde Avis.

På byrådsmødet kom det frem, at Roskilde Kommune er godt træt af samarbejdet med de andre kommuner og overvejer at trække sig ud igen. Politikerne mener således, at det velfungerende brandvæsen i Roskilde bliver udsultet, fordi der ikke er penge nok og fordi der er manglende vilje til at arbejde ordentlig sammen. Ifølge flere byrådsmedlemmer er situationen nu så alvorlig, at nøglemedarbejdere fra det tidligere Roskilde Brandvæsen har fået nok. De vil ikke længere stå model til konstant at blive skåret ned. Problemet er bl.a. at de deltagende kommuner er så uenige, at de har svært ved at træffe de nødvendige fælles beslutninger.

Roskildes byråd blev ifølge Roskilde Avis på mødet enig om, at borgmester Joy Mogensen endnu en gang skal prøve at tale med sine kolleger for at se, om det fælles beredskab overhovedet kan reddes. Alternativet er, at Roskilde genopretter sit eget brandvæsen.

Annonce