Forsvaret flyver nyt hold danske brandfolk til Sverige

Arkivfoto

I dag tager omkring 60 danske brandfolk til Ljusdal og Finneby i Sverige for at afløse to hold brandfolk. Men denne gang tilbagelægges de knap 1.000 kilometer i et af Forsvarets Hercules-fly i stedet for bus. Mandskabet afgår fra Roskilde Lufthavn tirsdag morgen. Natten til onsdag vender flyet tilbage med de to hold, der bliver afløst.

Danske brandfolk har siden den 19. juli 2018 bidraget til slukningen af de svenske skovbrande. De danske brandfolk er alle frivillige fra Beredskabsstyrelsen og kommunale beredskaber fra hele landet. De danske hold medbringer selv det materiel, som de benytter under indsatsen.

”Den danske indsats i Sverige har i alle henseender været kendetegnet ved godt samarbejde. Både med de kommunale beredskaber, hvis frivillige brandfolk deltager i indsatsen, med svenskerne og også med Forsvaret, der har hjulpet med transportlogistik og nu stiller et Hercules-fly til rådighed. Hercules-flyet gør indsættelsen af nye folk og hjemtagelsen af de gamle mere smidig og effektiv. Det er en stor hjælp”, siger Peter Kaas-Claesson, der koordinerer den danske indsats i Sverige.

Fortsat stor opgave – trods regn

Ligesom Danmark har også Sverige fået en del regn i weekenden.

”Weekendens regnvejr har bidraget til, at situationen er kommet yderligere under kontrol. Så det går den rigtige vej, selvom der fortsat er meget arbejde foran både os og svenskerne”, siger Peter Kaas-Claesson.

Den danske indsats i Sverige er på nuværende tidspunkt forlænget frem til den 5. august 2018. Det anslås, at op mod 200 danske brandfolk vil have været indsat i Sverige, når indsatsen afsluttes.

Annonce