Brandvæsen

Ny vejledning om brandsikring af større oplag af litiumionbatterier

I takt med en stigende anvendelse af litiumionbatterier er der opstået en øget efterspørgsel på information om brandsikring af batteritypen ved større oplag og anlæg. En ny vejledning fra Beredskabsstyrelsen sætter fokus på, hvornår litiumionbatterier i større oplag og i større energilagringsenheder, de såkaldte BESS (Battery Energy Storage Systems), skal betragtes som et brandfarligt oplag.

Brandvæsen

Kun 64 pct. modtog ny mobilvarsling

64 pct. af befolkningen modtog en test-advarsel via S!RENEN på deres mobiltelefon under den landsdækkende test den 3. maj 2023. Det viser en undersøgelse, som Megafon har udført for Beredskabsstyrelsen. Den lave andel af modtagere tyder på problemer på mobiltelefonerne, for hele 99 pct. af de såkaldte celler, der sidder på telemasterne, afsendte rent faktisk test-advarslen.

Brandvæsen

Dansk beredskabsindsats i jordskælvsramt Tyrkiet forlænges

I 12 dage har specialister fra Beredskabsstyrelsen arbejdet i det jordskælvsramte Tyrkiet. Nu forlænges missionen. Fredag udsendte Beredskabsstyrelsen således to medarbejdere, som skal overtage for den nuværende holdleder og en tekniker. Den følgende uge vil dele af holdet blive udskiftet, og bidraget fortsætter dermed med friske kræfter.

Brandvæsen

Se billederne: Redningsfolk knoklede i døgndrift efter sønderjysk jordskælv

Masser af tilskadekomne og indespærrede, et afsporet tog, kollapsede huse og smadrede biler, der lå i en bunke helt op til 1. sals højde. Det var bare nogle få af de strabadser, der i weekenden udfordrede 150 redningsspecialister fra Italien, Frankrig, Tjekkiet og Aserbajdsjan. De mange redningsfolk var samlet til en stor katastrofeøvelse i Tinglev, hvor scenariet var et jordskælv.

Brandvæsen

Fire lande deltager i stor beredskabsøvelse i Tinglev

I denne weekend er redningsspecialister fra fire lande samlet i Tinglev for at træne under svære forhold. Det er Beredskabsstyrelsen, som er vært for den store katastrofeøvelse. Der deltager redningshold fra Frankrig, Italien, Tjekkiet og Aserbajdsjan samt omkring 150 figuranter og øvrige, der skal hjælpe med at afvikle og evaluere øvelsen.

Brandvæsen

Beredskabsstyrelsen donerer mobile opvarmningsenheder til Ukraine

Beredskabsstyrelsen donerer og leverer 20 mobile fyr beregnet til opvarmning af bygninger og store telte til Ukraine. Donationen er finansieret af Udenrigsministeriet. Baggrunden for donationen er, at civilbefolkningen i Ukraine har et massivt og presserende behov for hjælp til at komme igennem den kolde vinter, efter at Rusland målrettet har ødelagt civil infrastruktur.

Brandvæsen

Her er beredskabets gode råd til et brandsikkert nytår

Nytårsdøgnet er årets travleste døgn for landets beredskaber. Brandfolkene rykker i gennemsnit ud over 500 gange, og det er ca. fem gange så mange udrykninger som på et gennemsnitsdøgn. Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber har udarbejdet fem gode råd til et brandsikkert nytår – og dermed også et roligere nytår for brandfolkene.

Brandvæsen

Ny undersøgelse af indsatser ved større naturbrande

En ny praksisundersøgelse fra Beredskabsstyrelsen afdækker redningsberedskabets indsatser ved større naturbrande, og undersøgelsen præsenterer 11 initiativer til at opbygge og styrke en fælles praksis for indsats ved naturbrandene. I dag bliver opgaverne nemlig håndteres forskelligt fra det ene beredskab til det andet og fra den ene indsatsleder til den anden.