Hacker aktiverede varslingssirenerne i amerikansk storby

Arkivfoto: Beredskabsstyrelsen

Sent fredag aften udbrød der panik i den amerikanske storby Dallas, da alle byens 156 varslingssirener gik i gang. Men der var ingen nødsituation i byen, og alt tyder på, at sirenerne blev aktiveret af en hacker, som var brudt ind i varslingssystemet. Først efter 1½ time lykkedes det myndighederne at slukke sirenerne, og på det tidspunkt havde over 4.000 borgere ringet til alarmcentralen – hvilket skabte op til seks minutters ventetid.

De 156 varslingssirener i Dallas gik i gang fredag kl. 23.40 – på en dag, hvor Sverige havde været udsat for et terrorangreb og USA havde udført militære angreb i Syrien. Det skabte forvirring og mange steder også panik i byen, der har 1,3 mio. indbyggere.

Sirenerne blev slukket kl. 01.20, efter at byens beredskabsmyndigheder – The Office of Emergency Management – lukkede ned for det samlede varslingssystem.  På det tidspunkt havde alarmcentralen i Dallas modtaget 4.400 opkald, hvilket medførte en så lang telefonkø, at der var op til seks minutters ventetid.

Ifølge myndighederne i Dallas var det et hackerangreb, som førte til aktiveringen af varslingssirenerne. Myndighederne har ikke givet nærmere oplysninger om angrebet, blot at de mener, at det blev udført af lokale hackere.

Varslingssystemet er fortsat lukket ned, men myndighederne forventer, at det atter vil kunne sættes i drift i løbet af søndagen.

Annonce