USA: 500 brandfolk sagsøger brandvæsen efter krav om corona-vaccination

De 3.500 brand- og ambulancefolk i Los Angeles er dagligt i tæt kontakt med borgerne, og derfor er de omfattet af en beslutning fra det lokale byråd om, at corona-vaccine er obligatorisk. Men det har nu fået 500 brandfolk til at lægge sag an mod brandvæsenet. De mener, at brandvæsenet handler i strid med delstaten Californiens forfatning.

Corona har ramt brandvæsenet i Los Angeles hårdt. Der er i alt 3.500 brand- og ambulancefolk i byen, og brandvæsenet har registreret i alt 1.079 tilfælde af corona. To brandfolk er døde, men et antal fortsat er sygemeldte.

Byrådet i Los Angeles har besluttet, at alle ansatte skal være vaccineret mod corona. Eneste undtagelse er, hvis den ansatte af medicinske eller religiøse grunde ikke kan benytte sig af muligheden for vaccination. Øvrige ansatte, der ikke er vaccineret inden begyndelsen af oktober, kan ikke fortsætte i deres stillinger.

En tredjedel mangler vacciner

Blandt brand- og ambulancefolkene har 66 pct. fået den første vaccine, mens godt 58 pct. er fuldt vaccinerede. Men nu er 500 brandfolk gået sammen i organisationen Firefighters 4 Freedom Foundation, som har anlagt sag mod brandvæsenet. De mener, at den obligatoriske vaccine er i strid med delstaten Californiens forfatning.

I første omgang kræver Firefighters 4 Freedom Foundation, at domstolen – Los Angeles County Superior Court – træffer afgørelse om, at vaccinekravet skal stilles i bero, indtil sagen senere kan realitetsbehandles.

Annonce