Præhospital

Ambulancernes responstider i 3. kvartal 2022

I alle landets regioner har ambulancernes responstiderne udviklet sig meget negativt det seneste år. Værst ser det ud i Region Hovedstaden, hvor andelen af ambulancer, som er fremme indenfor 5 minutter, er faldet fra 29,5 pct. til 24,6 pct. I Region Midtjylland er andelen faldet fra 31,1 pct. til 26,5 pct., og i Region Nordjylland er faldet fra 24,2 til 22 pct. Ingen regioner har set en forbedring fra 3. kvartal 2021 til samme kvartal i 2022. 

Præhospital

Hovedstadens ambulancer – en positiv eller negativ historie?

I en ny pressemeddelelse jubler Region Hovedstaden over flotte responstider for ambulancerne. Men de bagvedliggende tal tegner et noget andet billede: Udrykningstiden ved akutte udrykninger ligger på det højeste niveau i næsten tre år, overholdelsen af servicemålet for akutte udrykninger er faktisk faldet støt de seneste år, og for de hastende men ikke-akutte udrykninger er regionen nu 20 procentpoint fra at overholde servicemålet.

Præhospital

Ambulancernes responstider i 1. kvartal 2022

I de fleste regioner nåede ambulancerne hurtigere frem i 1. kvartal 2022 sammenlignet med kvartalet før. Især i Region Sjælland og Region Nordjylland steg andelen af ambulancer, der var fremme indenfor 5 minutter, mens der i Region Hovedstaden var en negativ udvikling, så andelen af hurtige ambulancer faldt med et helt procentpoint. 

Præhospital

Ambulancernes responstider i 4. kvartal 2021

For patienter med behov for akut hjælp fra ambulancetjenesten var 4. kvartal 2021 ikke positivt. I alle regionerne var ambulancerne således længere tid om at nå frem. I Region Nordjylland var udviklingen mest markant – her steg ventetiden på ambulancen voldsomt. Også i Region Midtjylland var der en markant forværring af responstiderne, mens Region Sjælland stort set havde status quo. 

Præhospital

Store problemer med responstiderne i Nordjylland

Fra 1. april 2022 overgår ambulancedriften i Region Nordjylland fra Falck til regionens egen ambulancetjeneste og virksomheden PreMed. De to nye operatører har været i fuld gang med at rekruttere nye ambulancefolk, men det skaber problemer hos Falck, der i øjeblikket mangler ca. 40 reddere. Resultatet er voldsomt stigende responstider.

Præhospital

Ambulancernes responstider i 3. kvartal 2021

Den danske ambulancetjeneste er under pres, og det illustreres af de nyeste tal for ambulancernes responstider. I 3. kvartal var ventetiden på en ambulance således markant højere end i 2. kvartal i alle regioner. Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor andelen af hurtige udrykninger faldt med over 3 procentpoint, og i Region Nordjylland og Region Hovedstaden, hvor faldet var på 2 procentpoint. 

Præhospital

Også Venstre vil have flere ambulancer

I sidste uge præsenterede regeringen et nyt udspil, som skal styrke det præhospitale beredskab med 5-10 ekstra enheder på landsplan. I dag har Venstre så præsenteret et sundhedspolitisk udspil, og her er det største oppositionsparti på samme linje som regeringen: Venstre foreslår således, at der indsættes 15 nye ambulancer og akutbiler.