Første spadestik til ny politistation i Silkeborg

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

I 2022 vil lokalpolitiet i Silkeborg flytte til opgraderede og mere tidsvarende lokaler, når den nye politistation står færdigopført på Lillehøjvej. Mandag kom projektet et stort skridt nærmere virkeligheden, da det første spadestik blev taget. På grund af corona-situationen blev det dog ikke til en stor festdag med mange gæster.

”Vi har i flere år arbejdet for at få nye lokaler til lokalpolitiet i Silkeborg, og jeg glæder mig over, at vi nu kan komme i gang med at gøre vores ønsker til virkelighed. Med en ny lokalpolitistation kan vi både gøre det bedre for borgerne og samtidig give vores medarbejdere et bedre arbejdsmiljø”, siger Helle Kyndesen, der er politidirektør for Midt- og Vestjyllands Politi.

På den nye politistation vil der blive opført en sikret gård til blandt andet politiets køretøjer, mens den indendørs indretning bliver lavet, så der sker en klar adskillelse mellem forurettede og vidner samt mistænkte gerningsmænd. På den måde undgår man, at de risikerer at møde hinanden på stationen, når deres sager bliver behandlet.

Afdæmpet fejring

På grund af COVID-19 måtte dagen markeres ud fra det muliges kunst. Det første spadestik blev derfor foretaget under mere afdæmpede forhold end normalt med god afstand og rigeligt med håndsprit samt en overholdelse af forsamlingsforbuddet på maksimalt fem personer. Til stede ved det første spadestik var også en enkelt repræsentant fra henholdsvis Bygningsstyrelsen og KG Hansen, der står for byggeriet.

”Jeg ser frem til, at byggeriet nu for alvor kan komme i gang, for den nye politistation bliver en stor opgradering for både borgere og ansatte. Vi har i vores forberedelse af byggeriet været meget opmærksomme på, at bygningen skal understøtte vores opgaveløsning. De borgere, der henvender sig, skal både kunne opleve en imødekommende bygning, der tager hensyn til deres behov og et professionelt og serviceminded politi”, siger Helle Kyndesen.

”Det er altid en særlig dag, når vi kan gå i jorden på et projekt, og det er dejligt, at vi også kan markere dagen i dag, selvom det er mere beskedent end under normale omstændigheder. Vi har tidligere opført hovedpolitistationen i Holstebro og politistationen i Herning for Midt- og Vestjyllands Politi, så vi ser frem til at komme videre med opførelsen af politistationen i Silkeborg. Vi har fået opbygget en stor del viden og erfaringer, som vi har fokus på at videreføre, så vi får en moderne og velfungerende ny politistation her i Silkeborg også”, siger Thomas Kehren, der er teamleder i Center for Byggeri hos Bygningsstyrelsen, som er bygherre på projektet.

Moderne og tidssvarende

I Silkeborg glæder leder af lokalpolitiet, Jens Ole Pedersen, sig også til at få udskiftet de gamle bygninger med nyere og mere tidssvarende lokaler, der vil styrke politiets muligheder for at servicere borgerne.

”Jeg glæder mig meget til at få en moderne og tidssvarende politistation. Med den nye politistation får vi alt, hvad en politistation årgang 2022 bør indeholde, og det vil i høj grad være gavnligt for personalet og øge trivslen hos de ansatte. Samtidig vil den nye politistation også styrke vores tilgængelighed over for borgerne, da vi nu bliver placeret et sted, hvor det er nemt at komme til og fra, og hvor der bliver gode parkeringsmuligheder”, siger Jens Ole Pedersen.

Politistationen på Lillehøjvej bliver opført på en 4.000 kvadratmeter stor grund, hvor den nye bygning vil få i alt ca. 1.560 kvadratmeter samt 670 kvadratmeter kælder. Derudover bliver der opført en sikret gård samt parkeringspladser til både ansatte og besøgende borgere.

Annonce