Hverdagshelte fik dusør og tak af Syd- og Sønderjyllands Politi

Poul Erik sammen med politidirektør Frits Kjeldsen. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.

I denne uge modtog fire af hverdagens helte i Syd- og Sønderjylland en stor tak og dusør for deres heltemodige gerninger. De fire var af politiets medarbejdere indstillet til en dusør på hver 1.000 kr. for bl.a. at stoppe en TukTuk-knallert, der kørte som spøgelsesbilist på motorvejen, og yde livreddende førstehjælp til offeret for et knivstikkeri.

Politidirektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi overrakte diplomerne på politistationen i Esbjerg.

”Vi vil gerne anerkende borgernes ekstraordinære indsats, som har været afgørende i disse forskellige situationer. De har alle gjort noget ud over det sædvanlige og ydet en ekstraordinær og modig indsats. Det betyder meget for os i politiet, ligesom deres handlekraft har haft stor betydning for de mennesker, de har hjulpet. Det fortjener meget stor ros. Vi håber, at dusørerne kan være et ekstra klap på skulderen og en inspiration til andre, der måtte havne i lignende situationer”, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

Stoppede spøgelsesbilist

Blandt modtagerne var Poul Erik, der den 1. december 2021 var på arbejde som lastbilchauffør og kørte ad Esbjerg-motorvejen. Ved en snarrådig indsats fik Poul Erik standset en TukTuk-knallert, der kørte som spøgelsesbilist på motorvejen. Poul Erik trak ud i anden vognbane og tændte katastrofeblinket for at forhindre, at andre biler overhalede ham og risikerede at ramme spøgelsesbilisten. Derefter trak han håndbremsen og holdt stille på motorvejen, til TukTuk’en påkørte hans lastbil.

Michael kørte den 22. november 2021 forbi en livløs mand i en indkørsel i Tjæreborg. Michael tog en rask beslutning, vendte sin bil og kørte tilbage til stedet, ringede 112 og ydede livreddende førstehjælp, indtil ambulancen nåede frem. Michaels indsats var medvirkende årsag til, at den livløse mand blev genoplivet.

Kollegerne Lars og Nils var den 14. august 2021 på vej hjem fra arbejde, da de gjorde holdt ved en tankstation i Padborg. Fire udenlandske mænd kom løbende ind i kiosken. Nils forstod, at de ønskede hjælp, så han og kollegaen fulgte med hen til en mand, der blødte kraftigt efter et knivstik. Lars ringede 112 og holdt kontakten, mens Nils ydede livreddende førstehjælp. Efterfølgende viste det sig, at manden havde været i livsfare, og at den livreddende førstehjælp var medvirkende årsag til, at manden overlevede.

Annonce