Bygger ny politistation i Varde

Byrådet i Varde Kommune har godkendt et salg af en grund over for rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation. Dermed er der udsigt til, at politiet kan fraflytte de nuværende lokaler i Storegade i Varde, hvor politistationen har ligget i 70 år. Men lokalerne opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation.

”Vi glæder os til at komme i gang med projektet. Vi vil gerne skabe nogle gode fysiske rammer i Varde for Syd- og Sønderjyllands Politi og placeringen er optimal set i forhold til politiets samarbejde med Varde Kommune”, siger Maj Britt Due Schmidt, der er projektleder ved Bygningsstyrelsens Center for Byggeri.

Syd- og Sønderjyllands Politi har længe været på udkig efter nye lokaler i Varde:

”Vi har holdt til i vores nuværende lokaler i Storegade i Varde i 70 år. Disse lokaler opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation. Vi har gennem en årrække forsøgt at finde egnede lokaler i den eksisterende bygningsmasse i Varde, der kunne opfylde vores behov. Dette har desværre vist sig ikke at være muligt, og derfor er vi meget glade for, at Varde Kommune har indgået i et godt samarbejde, der nu resulterer i, at vi sammen med Bygningsstyrelsen får mulighed for at bygge en ny politistation i Varde”, siger Steen Silberg Thomsen, der er stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Må afvente ny lokalplan

”Vi er glade for, at det er lykkedes at finde en løsning, så politiet får den centrale placering i Varde, de har været på jagt efter i årevis”, siger Mads Sørensen, der er borgmester i Varde Kommune.

Med den godkendte handel på plads bliver næste skridt at udarbejde en ny lokalplan for området. Når lokalplanen er på plads, begynder Bygningsstyrelsen projekteringen af byggeriet.

”Vi glæder os til at kunne indvie en ny tidssvarende politistation, der sikrer, at vi både kan tilbyde borgerne en god betjening og vores medarbejdere et godt arbejdsmiljø. Der ligger et stort arbejde foran os nu, før vi kommer så langt”, siger Steen Silberg Thomsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce