Otte belønnet for at redde ældre mand op fra vandet

Politidirektør Frits Kjeldsen og otte hverdagshelte. Fra venstre Robert Syndergaard, Mathias Agerschou Bahn, Jesse Salim Khouri, Kristian Gundal Nikolajsen, Thor Lykke Byberg, Lars Buhrkall, Karsten Vigsø Friis og Hans Thorup Larsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har uddelt belønninger til 12 af hverdagens helte. Blandt dem var fem efterskolelever, deres forstander og to andre, som alle trådte til, da en ældre mand var faldet i vandet fra en bådebro ved Ribe Å. Manden kunne ikke komme op, og de otte samarbejdede om at slå alarm, få manden op og yde førstehjælp.

Syd- og Sønderjyllands Politi uddelte de såkaldte dusører til 12 borgere fra Syd- og Sønderjylland. Dusørceremonien blev afholdt på politigården i Esbjerg. Her modtog dusørmodtagerne stor tak og diplomer af politidirektør Frits Kjeldsen.

”Det er nogle voldsomme situationer dusørmodtagerne har stået i, men alligevel formåede de at holde hovedet koldt og handle hurtigt. De har vist imponerende mod og handlekraft, og det synes vi fra politiets side fortjener en særlig anerkendelse”, siger Frits Kjeldsen.

Der blev givet dusør til:
Politidirektør Frits Kjeldsen takkede (fra venstre) Emma Lassen, Iris Lind Runarsdottir, Sara Irena Lyngholm Krüger og Lone Busk Hansen for deres flotte indsats.

Sara Irena Lyngholm Krüger, Vojens
Førstehjælp ved færdselsulykke
Da en cyklist kom til skade efter kollision med personbil, udøvede Sara fysisk og psykisk førstehjælp med stort overskud og overblik i en kaotisk situation.

Lone Busk Hansen, Rødekro
Førstehjælp ved overfald
Lone var vidne til et knivoverfald på to personer i en bil. Lone råbte til gerningsmændene, at de skulle stoppe, hvorefter de løb fra gerningsstedet. Lone ydede derefter psykisk og fysisk førstehjælp.

Iris Lind Runarsdottir, Århus
Afværgede et selvmord
Iris opdagede en person på Alssundbroen. Hun vendte sin bil, kontaktede personen og afværgede et selvmord gennem en empatisk indsats.

Emma Lassen, Esbjerg
Reddede kvinde ud ved brand
Ved brand i en boligblok i Esbjerg reddede Emma en beboer ud. Emma arbejdede i hjemmeplejen og fandt beboeren liggende på gulvet i røgfyldt hjem. Uden tøven fik hun kvinden over på et tæppe og trak hende ud i sikkerhed.

Otte personer om samme sag:

Reddede mand op af vandet. En ældre mand i vandet fra en bådebro ved Ribe Å og kunne ikke komme op.

Hans Thorup Larsen, Ribe
Ringede 1-1-2 og holdt kontakten under hændelsen.

Lars Buhrkall, Ribe
Lars så manden i vandet med hovedet nedad. Lars hoppede i og fik mandens ansigt over vandet. Lars kunne ikke selv få ham op og råbte på hjælp. Han fik hjælp af:

Jesse Salim Khouri
Mathias Agerschou Bahn
Thor Lykke Byberg
Robert Syndergaard
Kristian Gundal Nikolajsen
Fem efterskoleelever der løb til stedet og hjalp med at få manden op af vandet.

Karsten Vigsø Friis, Egebæk, Ribe
Karsten er forstander på efterskolen. Han ydede førstehjælp til ambulance og politi kom frem.

Annonce