3F: Responce må kun anvende døgnvagt hvis tillidsmænd melder sig ind i 3F

Fagforeningen 3F melder nu klart ud i den efterhånden langvarige strid med ambulanceoperatøren Responce: Hvis Responce vil anvende døgnvagt som vagtform, så skal tillidsmændene hos Responce først melde sig ind i 3F. Så snart tillidsmændene har meldt sig ind, vil 3F se positivt på, at der indgås en lokalaftale om døgnvagter. Responces redningsdirektør, Michael Sørensen, betegner 3F-udmeldingen som afpresning.

Der er fortsat isnende koldt mellem 3F og Responce, der udfører ambulancekørsel i Horsens-området. Responce vil gerne anvende døgnvagt – og det vil redderne hos Responce også. Imidlertid har så godt som alle reddere meldt sig ud af 3F, og efterfølgende har 3F slået bremsen i og nægtet at acceptere døgnvagt som vagtform hos Responce.

3F melder nu klart ud, at fagforeningen ikke vil gå i dialog med Responce om døgnvagter, så længe tillidsfolkene i Responce slet ikke er medlemmer af 3F, selv om det er 3F, der står bag firmaets overenskomst. Men så snart tillidsmændene er medlemmer af 3F, vil fagforeningen imidlertid se postivit på at lave en lokalaftale om døgnvagter. Det siger forhandlingssekretær i 3F, Søren Andersen, til P4 Trekanten.

“Vi kunne jo, hvis vi havde villet, have skruet bissen rigtig meget på, og så have opsagt den lokalaftale, som man kører de øvrige vagter på. Men det har 3F altså valgt ikke at gøre”, siger Søren Andersen. “Det ønsker vi faktisk ikke. Vi ønsker en dialog, så vi kan få etableret nogle rimelige samarbejdsvilkår med virksomheden og dens personale”, siger forhandlingssekretæren.

Redningsdirektør Michael Sørensen fra Responce beskriver 3F’s krav om, at tillidsmændene skal være medlemmer i fagforeningen, som afpresning.

Sagen afventer nu en udmelding fra Dansk Industri.

Annonce