Akutbil bliver døgnbemandet med paramediciner og sygeplejerske

Arkivfoto

Når akutbilen i Skive rykker ud til akut syge eller tilskadekomne, vil det fra 1. april 2013 altid være med en paramediciner og en anæstesisygeplejerske – uanset tidspunkt på døgnet. Tidligere har anæstesisygeplejersken kun været med på udrykninger på hverdage i dagtiden. Samtidig overtager Responce driften af akutbilen fra Falck.

Opgraderingen er blevet mulig, fordi regionsrådet i Region Midtjylland reserverede ekstra midler til formålet under budgetforliget for 2013. Den bedre bemanding skal øge sikkerhed og tryghed for befolkningen i det geografisk store område, som Skive Kommune dækker – fra Fur i nord, ned over Salling, syd om Skive og østpå til Virksund.

Anæstesisygeplejerskerne, der bemander akutbilen i Skive, kommer fra Anæstesi- og Operationsafdelingen på Regionshospitalet Viborg. 18 anæstesisygeplejersker er med på det hold, der dækker vagterne på akutbilen.

Den 1. april 2013 er i øvrigt også den dato, hvor Responce overtager driften af akutbilen – og dermed også stiller med paramediciner. I dag varetages opgaven af Falck, og alle paramedicinere og mange anæstesisygeplejersker vil dermed fra månedsskiftet være helt nye på akutbil-holdet.

”Vi er glade for den politiske beslutning om at udvide ordningens dækning med anæstesisygeplejersker. Paramedicinere og anæstesisygeplejersker supplerer hinanden godt med deres forskellige uddannelser og kompetencer i behandlingen af akut syge og tilskadekomne. Vi ser frem til at få et godt samarbejde med Responces paramedicinere”, siger oversygeplejerske Kim Wierenfeldt Jacobsen fra Anæstesi- og Operationsafdelingen på Regionshospitalet Viborg.

Annonce