Privat firma overtager nedlagt akutbil og opretter station i Karup

Det private firma Ignis Et Aqua, som har hovedkontor i Vallensbæk, har overtaget akutbilen i Karup, der ellers blev nedlagt tidligere på året. Akutbilen skal dog ikke rykke ud til sygdom og tilskadekomst. I stedet vil firmaet satse på at få aftaler med midtjyske kommuner om løft af faldpatienter. Forventningen er, at den nye afdeling i Karup vil få tilknyttet 40 medarbejdere.

Ignis Et Aqua har i dag aftale med fem kommuner på den københavnske vestegn om udrykning til personer, der er faldet i hjemmet. Selskabet rykker som led i aftalerne ud med en akutbil – som er bemandet med to nødbehandlere, ambulanceassistenter eller ambulancebehandlere – når hjemmeplejen har brug for assistance til tunge løft.

Viborg Stifts Folkeblad fortæller, at Ignis Et Aqua nu er i gang med at oprette en station i Karup, hvor man har overtaget den akutbil, som tidligere blev bemandet af lokale nødbehandlere og læger fra flyvestationen i Karup, der rykkede ud til sygdoms- og ulykkestilfælde.

Lederen af stationen i Karup, Peter Allison, fortæller, at stationen vil få tilknyttet omkring 40 medarbejdere, der alle vil være deltidsansatte og timelønnede. Den officielle åbning ventes at ske omkring 1. september 2012.

Annonce