Ambulance Syd vil flytte ind på brandstationen i Sønderborg

Region Syddanmarks nye ambulanceselskab, Ambulance Syd, vil flytte ind hos Sønderborg Brand & Redning, som efter en mindre ombygning kan skabe plads til byens ca. 30 ambulancefolk. Ambulance Syd vil indgå en 10-årig lejeaftale, og dermed får Sønderborg Brand & Redning frem til 2026 en årlig huslejeindtægt på 227.000 kr.

I dag har Ambulance Syd station i BIOS’ hidtidige lokaler på Ellegårdvej 17 i Sønderborg, men ambulanceselskabet har henvendt sig til Sønderborg Brand & Redning med et ønske om at flytte ind på Sønderborgs brandstation på Vestermark 11.

For at få plads til de ca. 30 ansatte i Ambulance Syd er der behov for en mindre ombygning af brandstationen. Der skal således etableres opholdsfaciliteter til ambulanceredderne og kvindeomklædningsrum, hvilket i alt vil koste ca. 900.000 kr. Desuden vil brandstationens årlige driftsomkostninger stige med ca. 47.000 kr.

Ambulance Syd og Sønderborg Brand & Redning vil indgå en 10-årig lejekontrakt, og et ejendomsmæglerfirma skal sikre, at lejeindtægten svarer til markedslejen. Det ventes, at Sønderborg Brand & Redning vil få en årlig huslejeindtægt på 227.000 kr., som skal finansiere driften og udgifterne til ombygningen.

Annonce