BIOS nærmer sig målet – mangler kun 100 reddere

BIOS, som overtager ambulancedriften i Region Syddanmark den 1. september 2015, mangler nu under 100 reddere for at være klar til opstart. Det oplyser BIOS, som på den baggrund ikke tvivler på, at selskabet nok skal komme i mål. Al liggende sygetransport vil dog i første omgang blive kørt af ST-chauffører – og ikke uddannede reddere, som BIOS tidligere har meldt ud.

Mange har ventet spændt på datoen 1. juni 2015, hvor det har været forventet, at BIOS skulle have alle ansættelser på plads. Det er dog ifølge BIOS en misforståelse.

”Den 1. juni er en intern milepæl. Det har aldrig været en milepæl i forhold til vores kontrakt med Region Syddanmark. Jeg havde selvfølgelig håbet, at vi ville være nået endnu længere   med rekrutteringen på nuværende tidspunkt, men vi må se i øjnene, at jobmarkedet er stærkt presset”, siger Morten Hansen, der er adm. direktør i BIOS.

Morten Hansen understreger dog, at udviklingen – til trods for det pressede jobmarked – fortsat følger den implementeringsplan, som BIOS har lavet sammen med Region Syddanmark.

Vil kompensere for mangel på reddere

Formanden for regionsrådet i Region Syddanmark, Carl Holst (V), har tidligere udtalt, at der ikke er blevet uddannet ambulancereddere nok til at kompensere for de reddere, der af den ene eller anden årsag forlader faget.

Carl Holst gav i den forbindelse udtryk for, at både ambulanceoperatører og regioner bærer ansvaret for, at Danmark nu mangler ambulancereddere – og at løsningen på problemet skal findes i fællesskab. Det giver BIOS-direktør Morten Hansen ham ret i.

”Jeg er fuldstændig enig med Carl Holst i, at det er et problem vi som udbydere og regioner må løse i fællesskab. Derfor vil vi nu sammen med Region Syddanmark kigge på mulighederne for at kompensere for underskuddet af reddere i regionen, f.eks. ved at benytte udenlandske reddere og ved at forhøje indtaget af elever. Vi påtænker desuden indledningsvist at køre al vores sygetransport med ST-chauffører og ikke uddannede reddere, som tidligere annonceret. Vi vil blandt disse ST-chauffører rekruttere til vores elevuddannelse og således også ad denne vej sikre et større elevoptag i BIOS”, fortsætter Morten Hansen.

”Det er også lykkedes os at få tre pladser på paramedicineruddannelsen her til efteråret, så vi allerede fra starten af kan bidrage til den positive udvikling”, tilføjer BIOS-direktøren.

Mangler under 100 reddere

BIOS mangler på nuværende tidspunkt under 100 mand for at kunne starte op 1. september 2015. Og selskabets HR-chef, Jan Christian Klampe, er ikke i tvivl om, at man nok skal komme i mål.

”Der er i øjeblikket en difference mellem antal udsendte og modtagne kontrakter, som vi følger op på. Vi er i en situation lige nu, hvor vi ikke kan sende flere kontrakter ud på mange af stationerne af fare for at dobbeltbooke pladserne. Derfor er vi nu i gang med at ringe rundt til de, der har modtaget kontrakter, og som vi endnu ikke har hørt fra. Selvom vi jo selvfølgelig gerne ser, at alle skriver under på deres kontrakter, vil vi også gerne vide det, hvis de ikke har tænkt sig at skrive under. Så kan vi besætte pladserne til anden side”, siger Jan Christian Klampe.

I øjeblikket er der ifølge Jan Christian Klampe over 60 kontrakter ude, hvor BIOS mangler tilkendegivelse.

Annonce