Efter trafikulykke på Langeland: To lig blev opbevaret i privat garage

Da to mænd i sommers mistede livet i en trafikulykke på Langeland, så blev de fremsendte ambulancer ikke anvendt til at borttransportere de to lig. I stedet kørte ambulancerne fra stedet, hvorefter man afventede en rustvogn, der først nåede frem efter flere timer. I mellemtiden valgte politiet at få anbragt ligene i en privat garage.

Det er Ekstra Bladet, som fortæller om forløbet efter en tragisk trafikulykke på Langeland den 9. juni 2017. Ved ulykken omkom to mænd, der blev erklæret døde i den bil, hvor de stadig sad.

Region Syddanmark sendte to ambulancer, en akutbil og en akutlægebil til stedet, men efter at de to mænd var erklæret døde, forlod de fire køretøjer ulykkesstedet – uden at tage de omkomne med. I stedet blev ansvaret overladt til politiet, der derfor skulle bestille en ligvogn hos Falck. Falck kører ikke ambulancer i Region Syddanmark, men har en kontrakt med politiet om rustvognskørsel. Udgiften til transport af de afdøde afholdes derfor af politiet.

Halvanden time senere var rustvognen dog ikke ankommet, og politiet på stedet besluttede derfor af ”etiske årsager” at forsøge at fjerne de afdøde fra den smadrede bil. De bankede derefter på hos naboerne.

”Der kommer to politimænd og spørger, om jeg har plads i min garage til, at de kan ligge de to døde der, indtil der kommer en rustvogn. Men jeg havde sgu’ ikke plads til de to gutter, så jeg foreslår, at vi går over til Kurt”, siger Henning Poulsen til Ekstra Bladet. Han bor under 100 meter fra det vejtræ, hvor de to mænd omkom.

Tværs over vejen bor den tidligere lastbilsvognmand Kurt Hansen, der også undrede sig over politiets forespørgsel, men indvilgede i at hjælpe. De to mænd blev derfor lagt på betongulvet i hans garage.

”Jeg spurgte en på stedet om, hvorfor søren de ikke blev kørt væk i en af de ambulancer, der havde været herude. Og så fik jeg at vide, at de ikke måtte køre med døde i ambulancen. Det var meget underligt”, siger Kurt Hansen.

De to afdøde endte med at ligge en time i ligposer i den gamle garage, før de blev hentet af Falcks ligvogn.

”Arbejdsdelingen omkring transport af afdøde er kendt både af politi og regioner. Derfor tilbyder vi ikke politiet ambulancekørsel af afdøde, når opgaven er politiets ansvar”, skriver Region Syddanmark i en udtalelse.

Annonce