Vil videreføre ekstra paramedicinerambulance

Det ekstra og midlertidige ambulanceberedskab i Struer, som blev en realitet den 1. december 2011, fortsætter formentlig til slutningen af 2014. Det er i hvert fald indstillingen fra Region Midtjyllands embedsmænd, efter at den særlige statslige finansiering af ambulancen udløber i august i år.  Dagambulancen, der er bemandet med en ambulanceassistent og en paramediciner, foreslås videreført indtil den nuværende Falck-kontrakt udløber i november 2014, hvilket vil koste regionen ca. 7 mio. kr.

Det er midler fra den statslige akutpulje, som har gjort det muligt at etablere en ekstra dagambulance i Struer i perioden fra 1. december 2011 til 31. august 2013. Ambulancen er bemandet 12 timer i døgnet, og formålet med den paramedicinerbemandede ambulance er at styrke beredskabet på Thyholm og Jegindø. Ambulancen erstattede den hidtidige hjemmesygeplejerskebaserede akutordning for Thyholm-området, og prisen for den samlede periode vil blive 7,5 mio. kr.

Imidlertid vurderer Region Midtjylland, at det ikke vil være mulig at få statslige midler til en videreførelse af ambulancen efter 31. august 2013, og dermed skal der i den kommende tid tages stilling til, om regionen selv vil finansiere en videreførelse af ambulancen. Den beslutningen skal træffes senest et halvt år før den nuværende kontrakt udløber.

Region Midtjyllands embedsmænd foreslår, at der indgås aftale med Falck om en videreførelse frem til udgangen af november 2014, hvor de almindelige ambulancekontrakter i regionen udløber. Det vil koste 7 mio. kr. I mellemtiden skal det analyseres, om den kommende placering af en akutlægehelikopter i Skive påvirker behovet for en ekstra ambulance i Struer, og planen er, at ambulancen skal være en option i det næste udbud af ambulancetjenesten i Region Midtjylland.

Annonce