Endnu er ingen tyske ambulancereddere blevet godkendt af styrelse

BIOS vil kompensere for manglen på ambulancereddere i Region Syddanmark ved at ansætte tyske reddere. Det er Sundhedsstyrelsen, som med inddragelse af University College Nordjylland skal vurdere, om de tyske redderes uddannelser kan anvendes i Danmark, men her en måned før driftsstart har ingen tyske ambulancereddere endnu fået godkendt deres uddannelse.

BIOS har tidligere oplyst, at selskabet indtil videre har ansat 15 tyske reddere, hvoraf omkring halvdelen i forvejen taler dansk, mens den anden halvdel er på et intensivt danskkursus. Samtidig har selskabet meldt ud, at det kan blive aktuelt at rekruttere helt op til 70 tyskere for at kompensere for en alvorlig mangel på danske reddere, og der er da også allerede ansat flere reddere end de 15.

Fyens Stiftstidende har søgt aktindsigt i Sundhedsstyrelsens sager om godkendelse af udenlandske ambulanceuddannelser, og denne aktindsigt viser, at der i 2015 er modtaget 13 ansøgninger om godkendelse af uddannelser. I år er det dog kun en norsk redder, som har fået godkendelsen, mens otte sager om tyske uddannelser er under behandling. I denne behandling indgår en faglig vurdering fra University College Nordjylland.

“Processen afsluttes, så snart ansøger har afleveret al krævet dokumentation i korrekt format, og skolen er kommet med en udtalelse om, hvorvidt uddannelsen i al væsentlighed svarer til den tilsvarende danske uddannelse”, skriver Majbritt Codam, oversygeplejerske i Sundhedsstyrelsen, i et skriftligt svar til avisen.

Hos BIOS oplyser man fredag middag, at der i alt er blevet udsendt 46 kontrakter til tyske reddere, hvoraf selskabet har fået 27 underskrevne kontrakter retur. Samtidig henviser BIOS til, at der er dialog med den ansvarlige kontorchef i Sundhedsstyrelsen, der over for BIOS har oplyst, at det ikke bliver noget problem at få de tyske redderes uddannelser godkendt til tiden.

“Vi synes, at det er ærgerligt, at Fyens Stiftstidende med deres artikel skaber utryghed for de kommende reddere, danske såvel som tyske. Vi synes i stedet, at de burde bakke op om de initiativer vi i samarbejde med de danske myndigheder, herunder Region Syddanmark og Sundhedsstyrelsen, har indledt, for at afhjælpe manglen på reddere i Danmark”, hedder det i en udtalelse fra BIOS.

Annonce