Ekstraambulancer presser medarbejderne hos Responce

Fra årsskiftet skal BIOS til at betale bod, hvis selskabet ikke lever op til kontrakten med Region Syddanmark. Men tilsyneladende forventer regionen, at BIOS også i 2016 vil have problemer med at levere nok ambulancer. I hvert fald er der indgået en ny aftale med Responce om at levere ekstra ambulancer frem til maj 2016. Men det presser redderne hos Responce.

BIOS’ udfordringer med at skaffe nok ambulancereddere er hidtil primært blevet løst ved, at Region Syddanmark for BIOS’ regning har købt ekstra ambulanceberedskaber hos den anden ambulanceoperatør, Responce, der er ejet af Falck. Desuden har BIOS konverteret ambulancer til sygetransportvogne, hvor der ikke er krav om redderuddannede medarbejdere.

Fra årsskiftet skal BIOS betale bod, hvis selskabet ikke leverer det krævede antal ambulanceberedskaber, men Region Syddanmark vil fortsat tilkøbe ekstra beredskaber hos Responce. Ifølge Fredericia Dagblad har regionen således indgået en ny aftale med Responce, som indebærer, at Responce også frem til maj 2016 skal dække den kørsel, som BIOS ikke har mandskab til. Det betyder, at der skal være en ekstra Responce-ambulance i Fredericia, og at man opgraderer en dagambulance til døgnambulance.

Arbejde til 12 ekstra reddere

Den nye aftale med regionen har givet Responce mulighed for at ansætte otte reddere til det ekstra beredskab i Fredericia, og med udvidelsen fra dagambulance til døgnambulance bliver der samlet set arbejde til 12 ekstra reddere.

Men de ekstra ambulancer presser mandskabet hos Responce, for hver morgen og aften rykker en Responce-ambulance fra Fredericia til Fyn for at dække vagter for BIOS.

”Vi har konstant en bil udstationeret i de områder, som BIOS skal dække, og det presser mine kolleger. De møder ind i Fredericia kl. 7, og så er de væk til kl. 19. Der kører et nyt mandskab så afsted og kommer hjem næste morgen. Det er ikke optimalt”, siger tillidsmand for Responce-redderne i Fredericia Knud Bo Frederiksen til Fredericia Dagblad. Han beretter om en arbejdsplads, hvor folk før mødte og var stolte af deres arbejde, men nu møder han kolleger, der er frustrerede og pressede til det yderste.

Annonce