Første spadestik til nye ambulancebaser i Region Sjælland

Regionsrådsformand Heino Knudsen tager første spadestik ved ambulancebasen i Ringsted.

Som de første i rækken blev der i sidste uge taget første spadestik til nye ambulancebaser i Stege og Ringsted. Ambulancebaserne skal fra 2024 drives af regionens egen ambulanceoperatør, Ambulance Sjælland. De nye baser skal sikre moderne og tidssvarende faciliteter for ambulancepersonalet.

Fra 1. februar 2024 skal Ambulance Sjælland stå for ambulancekørslen på Midt-, Øst- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, mens Falck skal varetage opgaven i Vest- og Nordvestsjælland. Ambulance Sjælland skal i gang med at bygge syv nye ambulancebaser i det område, hvor man overtager ambulancekørslen fra Falck. I de øvrige byer lejer Ambulance Sjælland sig ind i Falcks bygninger, som renoveres, så rammerne her ligeledes bliver moderne og tidssvarende.

De nye ambulancebaser i Stege og Ringsted skal efter planen stå klar, når Ambulance Sjælland overtager opgaven pr.  1. februar 2024.

Får ekstra ambulancestationer og ambulancer

”Det er endnu en vigtig milepæl for implementeringen af Ambulance Sjælland. Med den nye ambulancetjeneste får vi fra februar 2024 endnu bedre kvalitet og øget nærhed til borgerne. Samlet set betyder det seks ekstra ambulancestationer og mindst 10 ekstra ambulancer over hele regionen”, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

De nye faciliteter skal være med til at sikre gode arbejdsforhold for ambulancepersonalet.

”Det er helt afgørende med både godt arbejdsmiljø og gode forhold for vores ambulancepersonale, og det får vores medarbejdere på de nye ambulancebaser. Derudover glæder det mig også, at bæredygtighed er tænkt ind i byggeriet, f.eks. i forhold til materialerne og brugen af solceller”, siger Heino Knudsen.

Annonce