Præhospital

Falck gør klar til at tage otte nye ambulancebaser i brug

Otte nye ambulancebaser. 42 nye ambulancer. 14 nye patienttransportkøretøjer. Det er nogle af de ting, som Falck skal have på plads, når en ny ambulancekontrakt med Region Sjælland træder i kraft den 1. februar 2024. Meldingen fra Falck er, at redningskorpset følger den lagte implementeringsplan, og at alle de nye ambulancer nu er ankommet til Danmark.

Præhospital

Nye sjællandske ambulancestationer bliver 55 mio. kr. dyrere

I forbindelse med hjemtagningen af ambulancekørsel fra 1. februar 2024 har Region Sjælland besluttet at bygge syv nye ambulancestationer i byer, hvor ambulancerne ikke længere skal rykke ud fra de nuværende Falck-stationer. Men stigende renter, stigende råvarepriser og stigende håndværkerpriser gør, at de forventede udgifter til de nye stationer på kun syv måneder er steget voldsomt – fra 130 mio. kr. til 185 mio. kr. 

Præhospital

Køge får midlertidig ambulancestation frem til 2025

Region Sjælland vil investere 49 mio. kr. i at bygge en ny ambulancestation i Køge, men byggeriet er forsinket. Regionen hjemtager ambulancekørslen i området fra 1. februar 2024, men den nye station står først klar primo 2025. I stedet etableres nu en midlertidig ambulancestation, som i de første måneder anvendes at Falck – for Falcks nuværende stationsbygning i Køge flyttes om kort tid til Næstved.

Præhospital

Prisen for hjemtagning i Region Sjælland stiger med 10 mio. kr.

Etableringen af Region Sjællands nye ambulancetjeneste bliver dyrere end ventet. Som led i en ny budgetaftale har regionspolitikerne derfor besluttet at afsætte 10 mio. kr. ekstra til Ambulance Sjælland, som fremover skal stå for omkring halvdelen af regionens ambulancekørsel. Pengene skal blandt andet gå til en lønudligningsaftale, så redderne får bedre lønvilkår ved en overgang fra Falck.

Præhospital

Åbner ny ambulancestation i Kirke Hyllinge

Den 4. september 2023 åbnes dørene til en helt ny ambulancestation i Kirke Hyllinge. Ambulancestationen er en del af den nye ambulancekontrakt mellem Falck og Region Sjælland, der træder i kraft den 1. februar 2024. Kirke Hyllinge-stationen er den første af en række nye stationer, som Falck sætter i drift.

Præhospital

Akutlægebil flyttes fra Køge til Holbæk

I modsætning til de øvrige regioner har Region Sjælland valgt ikke at satse på akutlægebiler som en del af det daglige beredskab. Med nye puljemidler når regionen dog op på at have tre akutlægebiler, som imidlertid primært anvendes i forbindelse med overførsel af patienter mellem hospitalerne. Regionen vil nu flytte den ene af akutlægebilerne fra Køge til Holbæk.

Google Streetview
Præhospital

Region vil indgå lange lejeaftaler med Falck

Når Region Sjælland næste år hjemtager halvdelen af ambulancekørslen, så vil syv af regionens 16 ambulancebaser bliver placeret på de nuværende Falck-stationer. Som udgangspunkt indgår regionen tre-årige lejeaftaler med Falck, men i Maribo og Nykøbing F er der behov for større renovering for at skabe ”ordentlige forhold” for redderne. Det kræver dog, at der indgås lejeaftaler på op til 10 år.

Præhospital

Region hjemtager vagtcentralsdrift før tid

Falck og Region Sjælland er blevet enige om, at den tekniske disponering på regionens AMK-vagtcentral hjemtages med virkning fra 1. august 2023. Egentlig skulle det først være sket, når en ny ambulancekontrakt – og en omstrukturering af det præhospitale beredskab – træder i kraft i 2024. Parterne er imidlertid enige om, at en tidlig hjemtagning reducerer risikoen for problemer i forbindelse med overgangen til et nyt disponeringssystem.