Ny paramedicinerbil får base på Mors

Arkivfoto: Region Nordjylland

Fra 1. oktober 2023 kan borgere på Mors og i Thy forvente hurtigere responstider. Region Nordjylland har nemlig besluttet, at regionens nye paramedicinerbil skal have base ved Morsø Afklaringscenter i Øster Jølby. Den nye base og paramedicinerbil er finansieret af regeringens akutpulje.

Den nye akutbase indrettes i et kommunalt lejemål i Øster Jølby, og det vækker stor glæde lokalt:

”Vi er meget begejstrede. Det betyder, at vi nu hurtigere kan få hjælp til borgerne, og samtidig får vi sandsynligvis også styrket det faglige fællesskab for vores lokale sundhedspersonale”, siger Henning Sørensen (V), der er udvalgsformand for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Morsø Kommune.

Erfaringen fra andre kommuner, som også har fået en base med paramedicinerbil, er blandt andet, at lokale sygeplejersker får øget vidensdeling og lettere afklaring, fordi paramedicinerne både har kompetencer og beslutningskraft til at opstarte behandling.

Placering sikrer gode fysiske rammer

Den nye base og paramedicinerbil er finansieret som led i den nationale styrkelse af akutberedskabet, der udover den nye base på Mors bl.a. også har finansieret en præhospital visitationsenhed i Aalborg og en kommende akutbil i det nordøstlige Vendsyssel.

Region Nordjylland overtager lejemålet 1. september 2023, og der er forventet opstart af den nye base til oktober.

Placeringen af beredskabet sker ud fra en række kriterier, men med særligt fokus på gode effekter på responstiden. Placeringen i Øster Jølby betyder god dækning på Mors og i den sydøstlige del af Thy. Hertil kommer, at placeringen på Morsø Afklaringscenter sikrer gode fysiske rammer for paramedicinerne.

”Det vil komme borgerne i området til gavn, at vi har kunnet placere vores nye base i Øster Jølby. Det er en god placering i forhold til vores dækningsområde. Dermed er vi med til at styrke vores beredskab i området og samtidig sikre gode synergier med det nære sundhedsvæsen på Mors og i Thy”, siger Pia Buus Pinstrup (K), der er formand for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland.

Annonce