Region: Maksimale responstider er ikke pengene værd

Regeringens plan om at indføre en maksimal responstid for ambulanceudrykninger vil være en kæmpe opgave for beredskabet, og samtidig er det ikke pengene værd at få responstiden for de sidste udrykninger bragt ned på under 15 minutter. Det siger direktøren for anæstesien i Nordjylland, Flemming Knudsen. “Hvis Anders Fogh Rasmussen mener, at alle udrykninger skal være fremme inden et kvarter, så skal antallet af ambulanceberedskaber øges betydeligt. Det krav kan vi slet ikke overholde med de ressourcer, der er i dag”, siger Flemming Knudsen.

Flemming Knudsen er ikke i tvivl om, at det vil kræve en betydelig pengetilførsel, hvis regionen skal leve op til statsministerens løfte. “Og man kan så også diskutere det faglige i at have en responstid på under et kvarter. Alt i alt kommer det jo også an på, hvad man kører til, og der har vi arbejdet meget med at differentiere vores udrykningsmønster. Hvis man skal favne alle kørsler inden for 15 minutter, så er det en kæmpe stor opgave”, siger Flemming Knudsen til P4 Nordjylland.

I Nordjylland er den gennemsnitlige responstid på ni minutter, og en ud af 14 udrykninger tager mere end et kvarter. “Vi kan godt gøre det bedre, men det er efter min mening ikke pengene værd at få de allersidste udrykninger med inden for grænsen på et kvarter. Vi kan godt finde en bedre anvendelse af pengene inden for sundhedsvæsenet”, siger Flemming Knudsen.

Annonce