Præhospital

Politikere skal træffe beslutning om præhospital ”driftsoptimering”

Ambulancetjenesten i Region Nordjylland er under pres – både økonomisk og i forhold til at opretholde det fastsatte beredskab. På mandag mødes regionspolitikerne så for at beslutte det, der kryptisk betegnes som en ”driftsoptimering på det præhospitale område”. Hvad driftsoptimeringen dækker over er dog ukendt, for sagen er hemmelig og beslutningen skal træffes bag lukkede døre.

Præhospital

To ud af tre ambulancereddere er utilfredse med deres arbejdsmiljø

En ny trivselsmåling hos Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland viser, at to ud af tre medarbejdere er utilfredse med deres arbejdsmiljø. Utilfredsheden handler blandt andet om registrering af løn samt om arbejdsopgaver, frihed og ferie. Ledelsen hos Den Præhospitale Virksomhed erkender, at det ”ikke er den bedste trivselsundersøgelse”, og at der er mistillid til ledelsen.

Præhospital

Nordjyske paramedicinere rykker nu ud fra en ny base

Paramedicinerne i Region Nordjylland rykker fremover ud fra endnu en lokation. Regionen har nemlig etableret en base i Øster Jølby på Mors, hvorfra paramedicinere rykker ud i en ny paramedicinerbil. Paramedicinerbilen bliver finansieret af en national akutpulje, som har givet godt 40 mio. kr. til Region Nordjylland.

Præhospital

Region vil spare 7 mio. kr. på det præhospitale beredskab

Region Nordjylland vil spare 7 mio. kr. på det præhospitale beredskab. Pengene skal findes ved en såkaldt ”driftsoptimering”. Det har regionspolitikerne besluttet i en ny budgetaftale for 2024. Endvidere skal der gennemføres en stor analyse af det samlede præhospitale setup. Der afsættes dog også 2,5 mio. kr. til flere køretøjer til liggende sygetransport.

Præhospital

Akut økonomisk udfordring: Vil nedlægge fire ambulancer og tre akutbiler

Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland er ramt af ”en akut økonomisk udfordring”. Det vil få konsekvenser for regionens borgere, for Den Præhospitale Virksomhed har besluttet, at op til fire ambulancer indtil videre kan være ude af drift. Det samme gælder for op til tre akutbiler. Det kan føre til, at de politisk vedtagede servicemål for ambulancetjenesten ikke opfyldes i en periode.

Præhospital

Region Nordjylland og PreMed i strid om millionbod

Hvis det står til Region Nordjylland, så skal ambulanceoperatøren PreMed betale en bod på 5,2 mio. kr. for manglende bemanding af ambulancerne i 2022. PreMed mener derimod ikke, at der er grundlag for regionens krav – den manglende bemanding skyldes nemlig mangel på ambulancereddere, og det er et markedsproblem, som rammer både PreMed og regionen selv.