Præhospital

Nordjylland får en ekstra akutbil

Årets budgetaftaler i regionerne har generelt ikke tilført ressourcer til det ellers pressede præhospitale område. En af de få undtagelser er i Region Nordjylland, hvor der dog kun er tale om en beskeden investering på 2,5 mio. kr. Pengene skal gå til en ny akutbil i Vesthimmerland samt opgradering af akutbilen i Østvendsyssel, så den bliver døgnbemandet.

Præhospital

35 nye ambulancer på vej til Nordjylland

Pr. 1. april 2022 hjemtager Region Nordjylland en stor del af ambulancekørslen. Det har sat gang i en støtte logistisk operation, som blandt andet vil indebære ansættelse af 250 nye medarbejdere, etablering af 13 ambulancestationer samt indkøb af ambulancer. Frem mod februar 2022 skal der leveres 35 ambulancer og 14 køretøjer til liggende sygetransport.

Præhospital

Forhandlinger mellem Region Nordjylland og fagforeninger er strandet

Den 1. april 2022 hjemtager Region Nordjylland omkring halvdelen af ambulancekørslen og den liggende sygetransport. Men forhandlinger mellem Region Nordjylland, 3F og FOA om en overgangsaftale for de berørte ambulancereddere er strandet. Samtidig varsler 3F en mulig sag mod regionen, fordi fagforeningen vil have slået fast, at virksomhedsoverdragelsesloven gælder.

Præhospital

Læsø får elbil som præhospitalt udrykningskøretøj

På Læsø rykker lægerne fra Regionsklinik Læsø ud til akut sygdom og tilskadekomst, og fremover vil det ske i en elbil. Der er tale om en VW ID.3 med en 204 HK motor, en topfart på 160 km/t og en elektrisk rækkevidde på 415 km. Elbilen indsættes for at indhøste erfaringer, så der på sigt kan inddrages flere elbiler i det præhospitale beredskab i Region Nordjylland.

Præhospital

Regionerne vil købe nye ambulancer for 480 mio. kr.

De fleste regioner har hjemtaget – eller planlægger at hjemtage – dele af ambulancekørslen. Det er baggrunden for en ny rammeaftale om indkøb af ambulancer og sygetransportkøretøjer, som fire af landets fem regioner i fællesskab har indgået. Aftalen til en værdi af 480 mio. kr. er gået til VW-importøren Skandinavisk Motor Co.