Nye videokameraer i ambulancer slukker EKG-udstyr

Et forsøg med videokameraer i udvalgte nordjyske ambulancer er blevet midlertidigt indstillet, efter at det var vist sig, at de trådløse kameraer forstyrrer ambulancernes EKG-udstyr. I dag sendes EKG-data nemlig også trådløst, men forbindelsen mellem udstyret og ambulancens computer bliver afbrudt, når der samtidig sendes video fra ambulancen til sygehuset.

Forsøget, som omfatter 10 ambulancer, startede i januar, og i de 10 ambulancer har der ikke været problemer med de trådløse forbindelser. Men det har vist sig, at videoudstyret sender på en frekvens, som forstyrrer EKG-udstyret i andre ambulancer inden for en afstand på ca. 25 meter. I disse ambulancer, der har ældre computere end de 10 forsøgsambulancer, rammes forbindelsen mellem EKG-udstyret og ambulancens computer.

”Det er den forbindelse, der bliver tabt, når det andet kører. Og forbindelsen kommer ikke automatisk op at køre igen”, fortæller ambulancechef Kjeld Brogaard fra Falcks Region Nord til Elektronikbranchen.

De nye kameraer er trådløse, så de kan sende billeder til sygehuset fra ambulancen og dens nærmeste omgivelser. Det sker via en router i ambulancen, som anvender fire forskellige SIM-kort, så den automatisk kan sende data via det mobilnetværk, som har den bedste dækning. Og det er forbindelsen mellem kameraet og routeren, som leverandøren nu har fokus på. Planen er således at ændre frekvensen, hvilket dog også vil kræve, at der trækkes nye kabler i ambulancerne, så de nye frekvenser kan understøttes.

Forventningen er, at antenner og kabler kan være udskiftet og klar til drift om et måneds tid, så forsøget kan genoptages.

Annonce