Region henter ny præhospital topchef hos privathospital

Region Hovedstadens Akutberedskab har ansat Trine Mottlau som ny vicedirektør. De seneste otte år har hun været topleder i Aleris-Hamlet-koncernen, der driver flere privathospitaler i København. Der var 28 ansøgere til stillingen som vicedirektør for akutberedskabet, der har ca. 1.200 medarbejdere og et budget på godt 750 mio. kr.

Trine Mottlau har været direktør og leder i Aleris-Hamlet koncernen siden 2009. De seneste to år har hun været hospitalsdirektør for to hospitaler i Søborg og Parken. Hun blev leder for de to hospitaler efter opkøb af privathospitalskæden Teres, og dermed har hun stået i spidsen for over 600 medarbejdere, deriblandt 130 speciallæger og andet højtuddannet sundhedsfagligt personale.

Direktør Freddy Lippert ser frem til samarbejdet med den nye vicedirektør:

”Trine Mottlaus brede erfaring med ledelse og HR er en stor force, og jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med hende om videreudvikling af virksomheden. Både i forhold til akuthjælpen til borgere i Region Hovedstaden, og som vicedirektør i en virksomhed med mange dygtige og dedikerede medarbejdere”, siger direktøren.

Før karrieren i det private erhvervsliv har Trine Mottlau været jordemoderchef på Hillerød Hospital (nu Nordsjællands Hospital), ligesom hun har haft en ledende stilling på Herlev Hospital (nu Herlev og Gentofte Hospital).

Trine Mottlau glæder sig til at indgå i Akutberedskabets direktion, der står for drift og udvikling af akuthjælpen i samarbejde regionens hospitaler: ”Akuthjælp er vigtig for alle borgere i regionen, og Akutberedskabet er en spændende virksomhed med mange udviklingsmuligheder. Jeg glæder mig til at møde ledere og medarbejdere og være med til at tegne virksomheden udadtil”, fortæller Trine Mottlau.

Foruden ledererfaringen i det private og offentlige, trækker Trine Mottlau på en diplomlederuddannelse for sundhedssektoren fra Copenhagen Business School. Oprindeligt er hun uddannet fra Danmarks Jordemoderskole i København.

Trine Mottlau begynder som vicedirektør den 1. september 2017.

Den tidligere vicedirektør, Birgitte Rav Degenkolv, er i dag hospitalsdirektør for Amager Hvidovre Hospital.

Annonce