Har indviet tre nye akutbiler

Foto: Region Hovedstaden

I sidste uge kunne tre borgmestre og en regionsrådsformand officielt indvie tre nye akutbiler i Region Hovedstaden. Det skete på hospitalet i Frederikssund, hvor akutbilerne – der er finansieret af statens særlige akutpulje – blev præsenteret. De skal indsættes i Gribskov, Dragør og Frederikssund kommuner.

Akutbilerne skal fungere som præhospitale visitationsbiler (PHV’er), som er et forholdsvist nyt koncept. Region Hovedstaden vil med de tre nye biler nå op på at have fem PHV’er. De er bemandet med en paramediciner, som kan rykke hurtigt ud og yde akut hjælp og tilse patienter i borgernes eget hjem eller direkte på ulykkesstedet. For mange borgere vil det betyde, at de kan undgå en tur til og fra en akutmodtagelse.

“Akutområdet er rigtigt vigtigt for mig. For når man som borger har brug for akut hjælp, så er det vigtigt, at hjælpen kommer hurtigt frem. Akutbilerne er nyt udviklet tilbud fra vores akutberedskab, som vi nu lancerer i tre områder, hvor vi har været udfordret med responstiderne. Akutbilerne er bemandet med en erfaren paramediciner, som hurtigt kan starte behandlingen ude hos borgeren og skabe tryghed”, siger Lars Gaardhøj, der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Finansieret frem til 2026

​Akutbilerne er udstyret med alt nødvendigt udstyr til opstart af akut behandling. Paramedicineren tilbyder en sundhedsfaglig vurdering på stedet og kan også påbegynde eventuel behandling. Derudover kan akutbilen og paramedicineren fungere som supplement til ambulancen ved f.eks. hjertestop.

De tre nye akutbiler er finansieret af statens pulje til et styrket akutberedskab, hvor Region Hovedstaden modtog midler til drift af de tre akutbiler frem til 2026 fra Indenrigs- og sundhedsministeriet.

Annonce