Region Skåne hjemtager ambulancekørsel fra Falck

Falck står til at miste endnu en stor ambulancekontrakt. Denne gang er det Region Skåne, som vil hjemtage ambulancekørslen i Malmö-området, efter at Falck har haft store problemer med at skaffe nok ambulancefolk og levere den krævede kvalitet. Falcks konkurrent, Samariten, leverer en højere kvalitet – og får indtil videre lov til at fortsætte i Region Skåne.

Region Skåne er opdelt i fire ambulancedistrikter, og Falck varetager ambulancekørslen i de to distrikter, mens Samariten har opgaven i ét distrikt og regionen selv varetager ambulancekørslen i det fjerde distrikt. Falck har imidlertid haft store problemer med at rekruttere nok ambulancefolk, og sidste år kunne Falck ikke bemande det krævede antal ambulancer i 705 timer i det ene distrikt og 311 timer i det andet distrikt. Til sammenligning havde Samariten kun bemandingsproblemer i 70 timer, mens regionen selv havde en nedetid på 106 timer.

For de rød-grønne partier i Region Skånes regionsråd var en hjemtagning af ambulancekørslen et valgløfte, men nu er der indgået en bred politisk aftale, som indebærer, at ambulancekørslen i Malmö-området – som varetages af Falck – bliver hjemtaget. Falcks andet distrikt, som omfatter den østlige del af Skåne, er også i farezonen, for her er det besluttet, at opgaven skal i udbud, når den nuværende kontrakt udløber i slutningen af 2017. Derimod får Samariten forlænget selskabets kontrakt i Landskrona-området med to år. Det sker på baggrund af solide resultater med høj kvalitet og lave omkostninger. Efter de to år vil regionen dog overveje, om erfaringerne fra Malmö-området bør føre til, at også dette distrikt hjemtages.

I Helsingborg-området, hvor regionen selv driver ambulancetjenesten, er kvaliteten generelt høj, men samtidig er omkostningerne de suverænt højeste blandt de fire distrikter.

Annonce