Sager om ventetid på sygetransport havner på ministers bord

Arkivfoto

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen skal nu redegøre for flere konkrete sager fra Vestsjællands og Storstrøms amter, hvor patienter har ventet særdeles længe på Falck i forbindelse med liggende sygetransporter. Efter at lokale medier har omtalt konkrete sager, hvor patienter har oplevet ventetider på helt op til syv timer, så har ministeren modtaget fire stort set enslydende spørgsmål om sagen – fra samme folketingsmedlem…

Det er folketingsmedlem Karin Nørgaard fra Dansk Folkeparti, som formentlig har slået rekord i Folketinget ved at opdele sine spørgsmål om sagerne i fire såkaldte § 20-spørgsmål til Lars Løkke Rasmussen. Karin Nørgaard beder ministeren om at redegøre for, hvilke aftaler der er indgået mellem amterne og Falck, og om disse aftaler kan revideres i forbindelse med regionsdannelsen, så lange ventetider kan undgås. Desuden beder hun ministeren kommentere de konkrete sager og oplyse, om han skønner, at patienterne har fået en god service.

Falck har i den lokale debat oplyst, at de konkrete sager med lang ventetid dels skyldes uheldige sammenfald med mange akutte udrykninger, dels den generelle mangel på uddannet ambulancepersonale. Karin Nørgaard mener fejlagtigt, at det er ministeren, som bestemmer antallet af uddannelsespladser i ambulancetjenesten, så kun beder ham oplyse, om sagerne vil medføre, at antallet af uddannelsespladser øges markant. Karin Nørgaard slutter med endnu et spørgsmål: “Kan ministeren oplyse, om der i forbindelse med Falcks udsagn om, at det er manglen på ambulanceførere, som er årsag til de lange ventetider på sygetransport, er et tilstrækkeligt antal Falckbiler/-ambulancer, som dermed står ubenyttede hen i løbet af døgnet, og som ville kunne dække transportbehovet inden for en rimelig tidshorisont, såfremt der ville være nok personale?”.

Annonce