Præhospital

Liggende sygetransport for 416 mio. kr. i udbud

Den liggende sygetransport i Region Hovedstaden er nu blevet sendt i udbud. Udbuddet omfatter varetagelse af opgaven i perioden fra 2024 til 2029, og det er delt op i to delaftaler. Den samlede kontraktværdi er på 416 mio. kr., og ved udvælgelsen af den kommende leverandør vil prisen vægte 60 pct., kvalitet vil vægte 30 pct. og leverings- og driftssikkerhed vil vægte 10 pct.

Præhospital

Minister varsler ændring af regler for tilskud til sygetransport

De nuværende regler for befordring og befordringsgodtgørelse kan opleves som utidssvarende og uigennemskuelige for patienter og pårørende. Det slår sundhedsminister Magnus Heunicke fast efter endnu en sag, hvor en borger har fået en kæmperegning for transport med ambulance. Ministeren har bedt embedsmændene om at se på, om reglerne kan ændres.

Præhospital

Nu skal der være flere patienter i bårerummet

Fra december skal patienter, der transporteres på båre i Region Midtjylland, ikke længere regne med, at de er alene i bårerummet. Fremover indrettes de 30 køretøjer, som anvendes til liggende sygetransport, nemlig således, at der udover båren også er plads til en kørestol og to siddende patienter. Samtidig må patienterne acceptere en omvej på op til 60 minutter.

Præhospital

Københavns Brandvæsen vinder udbud af liggende sygetransport

Det bliver Københavns Brandvæsen, som skal stå for den liggende sygetransport i et område, der stort set svarer til Københavns og Frederiksberg kommuner. Opgaven var i første omgang i udbud i forbindelse med udbuddet af ambulancekørslen, men dengang valgte Københavns Brandvæsen ikke at byde. Da der ikke kom nogen andre bud, blev opgaven atter sendt i udbud, og denne gang bød og vandt brandvæsenet. Dermed er der udsigt til, at en stor del af brandvæsenets ambulancemandskab kan bevare jobbet trods tabet af halvdelen af ambulancekørslen.

Præhospital

225 ansatte i Københavns Brandvæsen får fyreseddel i julegave efter tabt udbud

Det bliver en dyster jul for ca. 225 ansatte i Københavns Brandvæsen. Umiddelbart før jul vil 170 ambulancereddere og 55 administrative og tekniske medarbejdere nemlig modtage en fyreseddel fra brandvæsenet. Årsagen er det tabte udbud af ambulancekørslen samt lukningen af brandvæsenets sygetransporttjeneste som følge af, at brandvæsenet ikke havde budt på den liggende sygetransport.