Slut med sygeplejerskebemandede ambulancer

De fire sygeplejerskebemandede ambulancer, som Region Syddanmark indførte i 2016, ser ud til at få en kort levetid. Regionen lægger nemlig op til, at de fra juli skal konverteres til almindelige ambulancer, som bemandes med ambulancereddere. Det er en forbedret rekrutteringssituation samt udsigten til at få et mere fleksibelt beredskab, der fører til konverteringen – som samtidig sparer penge.

Det var især BIOS’ problemer med at rekruttere ambulancereddere, som i 2016 fik Region Syddanmark til at oprette fire ambulanceberedskaber, som blev bemandet med sygetransportchauffører fra Responce og BIOS samt sygeplejersker. Ambulancerne har været i drift i tidsrummet kl. 07-19, hvor de er blevet anvendt til interhospitale sygetransporter, men ikke til akutte ambulancekørsler.

Men nu ser det ud til at være slut med de sygeplejerskebemandede ambulancer.

Region Syddanmark vil således fra 1. juli 2018 konvertere de fire beredskaber til almindelige ambulanceberedskaber, som Ambulance Syd og Responce skal bemande med ambulancereddere. De skal være i drift i samme tidsrum, og de skal stadig primært anvendes til liggende sygetransporter, men de vil også efter behov kunne disponeres til akutte ambulancekørsler – hvilket giver et mere fleksibelt beredskab.

Forbedret rekrutteringssituation

Det er især den forbedrede rekrutteringssituation for ambulancereddere samt en begyndende mangel på sygeplejersker, som fører til beslutningen om konvertering.

Samlet set vil konverteringen give en besparelse. I 2019 vil det således koste 675.000 kr. mindre at bemande ambulancerne med ambulancereddere end med sygeplejersker.

Annonce