Hjemmesygeplejersker er klar til 112-udrykninger

De nødvendige aftaler mellem Varde Kommune og Dansk Sygeplejeråd er nu på plads, og mandag indvies det nye beredskab, der består af syv af Varde Kommunes hjemmesygeplejebiler, som indgår i det præhospitale beredskab i Region Syddanmark. I de næste to år skal sygeplejerskerne som et forsøg rykke ud som førstehjælpere i områder, hvor ambulancerne har lang responstid.

Region Syddanmark fik i starten af 2011 tilsagn om knap 1,5 mio. kr. fra det daværende Indenrigs- og Sundhedsministerium til udbygning af det præhospitale beredskab i Varde-området. I dele af Varde Kommune er der nemlig meget høje responstider på grund af lang kørevej til nærmeste ambulancestation.

Der er tale om et forsøg med en varighed på to år, og forsøget skulle egentlig være startet for tre måneder siden. Hjemmesygeplejerskernes faglige organisation, Dansk Sygeplejeråd, var imidlertid uenig med Varde Kommune om ordningen, og sygeplejerådet gav udtryk for, at hjemmesygeplejerskerne slet ikke er kvalificerede til at indgå i det præhospitale beredskab.

Nu er Varde Kommune og Dansk Sygeplejeråd imidlertid blevet enige om opgaver, udstyr og uddannelse, og dermed kan forsøget officielt indvides på mandag.

Annonce