SOS International skal betale regionernes ekstraregning til Falck

Foto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland

Efter at regionerne har fyret SOS International som leverandør af lyntests, så er der udsigt til en væsentlig prisstigning. Falck skal levere lyntests i tre af regionerne, og selv om parterne ikke vil oplyse, hvor stor prisforskellen er, så har det tidligere været fremme, at SOS International bød ind med halv pris i forhold til konkurrenterne. Men regionerne slår fast, at SOS skal betale ekstraregningen.

Ved regionerne udbud af lyntest-opgaven vandt Carelink opgaven i Region Syddanmark, mens SOS International blev leverandør i de fire øvrige regioner. De to andre leverandører, Falck og Copenhagen Medical, tabte udbuddet.

Efter regionernes fyring af SOS International bliver det Falck, som overtager opgaven i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland. SOS International fortsætter den næste måned i Region Hovedstaden suppleret med ny kapacitet fra Copenhagen Medical, mens Carelinks kontrakt i Region Syddanmark ikke er berørt.

Merudgift påhviler SOS International

Det ligger fast, at Falcks tilbud var væsentligt dyrere end SOS Internationals, og det er prisen fra det oprindelige tilbud, som Falck nu skal levere til. Men regionerne slår fast, at ekstraregningen ikke kommer til at havne hos skatteyderne.

”Falck er dyrere, og den merudgift, vi får ved at skifte leverandør, påhviler SOS International. For de har skrevet under på en kontrakt, som de ikke kunne leve op til”, siger Dorte Christensen, der er vicedirektør i Region Midtjylland, til B.T. Det var Region Midtjylland, som på vegne af regionerne stod for det nu kuldsejlede udbud.

SOS International bliver heller ikke kompenseret for det store milliontab, som virksomheden ender med, efter at de har mistet den omfattende kontrakt efter blot en uge.

”De må have tabt mange penge på den aftale her. Det er en stor kontrakt, de har mistet. Det må være hårdt for sådan en leverandør. Men det er dem, som ikke har kunnet leve op til deres forpligtelser”, siger Dorte Christensen til B.T.

Annonce