To personer tiltalt for at affyre fyrværkeri mod ambulance

Det var ifølge anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi til fare for i alt tre personers liv og førlighed, da der sidste år blev affyret flere skud fra et bomberør mod og i nærheden af en ambulance. Anklagemyndigheden har vurderet, at der i den konkrete situation opstod en nærliggende fare for to ambulancereddere samt en patients liv eller førlighed, hvilket en 20-årig og en 17-årig mand nu er blevet tiltalt for. Sagen skal om en uges tid behandles i byretten.

Ambulancen var på vej fra Ringkøbing til Herning Sygehus med en patient, da den om aftenen den 16. december 2021 omkring kl. 20.15 blev overhalet af en personbil på Dronningens Boulevard i Herning. Ambulance blev herefter beskudt med fyrværkeri fra bilen, hvori to unge mænd befandt sig.

”Der er efter anklagemyndighedens opfattelse tale om en farlig episode, som vi ser med stor alvor på. Det bør næsten give sig selv, at man ikke skal afskyde fyrværkeri i trafikken, men da særligt når det involverer en ambulance, hvori der kan befinde sig patienter”, siger anklager Jakob Kjær, der har rejst tiltale i sagen for anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen er blevet berammet til den 8. februar 2022 ved retten i Herning.

De to unge mænd er tiltalt for at have overtrådt straffelovens § 252, stk. 1, ved at have udsat andres liv eller førlighed for nærliggende fare, og for at have overtrådt reglerne for affyring af fyrværkeri, der kun må benyttes i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om frihedsstraf til begge personer samt en efterfølgende sagsbehandling i Ungdomskriminalitetsnævnet for den 17-årige.

Annonce