Vil hellere have fire akutbiler end én akutlægebil

Region Nordjylland har fået en ny akutlægebil i Hjørring. Den vil imidlertid koste omkring 1 mio. kr. om måneden, og de penge ville gøre mere nytte, hvis de i stedet blev brugt på fire akutbiler med paramedicinere. Det mener flere medlemmer af regionsrådet. Regionsrådsformanden er dog uenig og mener, at de 15 års ekstra uddannelse, som en læge har sammenlignet med en paramediciner, gør en væsentlig forskel.

Fire ekstra akutbiler ville koste det samme som den ene akutlægebil, og akutbilerne ville være en bedre løsning, mener regionsrådsmedlem Per Larsen (K). ”Den lille ekstra sikkerhed og den ekstra faglighed, der ligger i, at man har lægen helt fremme på stedet, den er fin. Men det koster jo rigtig mange penge. En god dækning af paramedicinere ude i felten løser opgaven til fulde i dag, og vi får meget lidt for de ekstra penge”, siger Per Larsen til TV 2/Nord.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) mener imidlertid, at regionen får valuta for pengene. ”Der er en stor forskel mellem en læge og en paramediciner. Der er alene femten års uddannelse til forskel. Det burde kunne ses, og det kan det også. Der er brug for det”, siger Ulla Astman.

Også på sygehuset i Hjørring, hvor akutlægebilen har base, mener man, at det er den rigtige løsning. ”En læge er i stand til at stille en diagnose og kan ud fra patientens symptomer behandle patienten på en måde, som paramedicineren ikke kan. Det vil der være brug for to til tre gange pr. vagt”, siger den ledende læge på akutlægebilen, Jesper Schriver, til TV 2/Nord.

Annonce