Kulden har givet 8.000 opkald til Falck

Arkivfoto

Telefonerne har de seneste dage kimet lystigt på Falcks vagtcentral i Kolding. Her modtager Falck alle opkald fra nødstedte bilister, der har behov for assistance på vejene, og denne uge har disponenterne haft usædvanligt travlt. ”Vi har modtaget omtrent 8.000 opkald siden tirsdag, hvor kulden for alvor tog fat”, fortæller Aase Damgaard, der er driftskoordinator hos Falck.

Folk har ringet fra hele landet, men særligt på Bornholm samt i bæltet henover Sydjylland, Fyn og det sydlige Sjælland har Falck haft meget travlt,

Den ”sibiriske kulde” kom til Danmark tidligere på ugen, og de usædvanligt lave temperaturer har blandt andet taget livet af mange bilers batterier, viser statistikken over de seneste dages opkald. Derfor har Falcks reddere ofte trådt til med startkabler og en hjælpende hånd, særligt i de travleste morgentimer.

Mange fritrækninger

”Derudover har de store mængder sne i nogle områder betydet, at både lastbiler og personbiler har sat sig fast i snedriverne. Vi har måttet trække usædvanligt mange biler fri de seneste dage”, siger Aase Damgaard fra Falck.

Måler man alene på statistikken fra Falck, var onsdag den værste dag for danske bilister. Her modtog vagtcentralen flere end 3.000 opkald, der havde med vintervejret og de lave temperaturer at gøre.

Annonce