Ægtepar får ikke fornyet kontrakt som frivillige efter 44 års tjeneste

Irma og Jørgen Møller på 65 og 69 år har været frivillige i beredskabet siden 1972, men nu er det slut. En beslutning om at skærpe profilen og løfte kompetenceniveauet i Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland fører nemlig til, at de to veteraner i beredskabet ikke får fornyet deres kontrakter som frivillige.

Irma og Jørgen Møller har som frivillige i beredskabet arbejdet med indkvartering, forplejning og kommunikation. Men da deres kontrakt med beredskabet efter 44 år endnu en gang skulle fornyes, hørte de ikke noget fra det nye fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland.

”Den skulle fornys 1. marts, og jeg kunne ikke forstå, vi ikke hørte fra dem. Så jeg kontaktede beredskabsdirektøren, og han bad mig komme ind til et møde. Jeg havde på ingen måde forestillet mig, hvad der skulle ske, men efter lidt løs snak sagde han, at Jørgen og jeg ikke skulle have en ny kontrakt. Jeg sagde bare farvel og gik og nåede slet ikke at høre begrundelsen, for jeg var bare så ulykkelig. Det er jo hele vores liv at være frivillige, men nu er eventyret slut”, fortæller Irma Møller til Århus Stiftstidende.

Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl kan ikke udtale sig om den konkrete sag, da det er en personalesag. Men han fortæller om de nye planer for styrken på ca. 100 frivillige i beredskabet:

”Vi skærper vores profil og har brug for at løfte kompetenceniveauet, så de fleste af de frivillige også kan uddannes til brandmænd og kan bruges som et supplement til de eksisterende – det så vi for eksempel under den nylige brand i Djurs Sommerland. De frivillige er helt sikkert en uundværlig ressource, som jeg er meget glad for, men der er bare nogle af vores frivillige, som vi desværre ikke kan give det kompetenceløft”, forklarer han.

Irma og Jørgen Møller fik prisen som Årets Frivillig i 2005 af daværende forsvarsminister Søren Gade.

Annonce