Brandvæsen

Bestyrelsesformand: De frivillige gør en forskel

De hjælper, når oversvømmelser truer, når der skal reddes værdier ud af brændende bygninger, og når de hårdtarbejdende brandfolk skal have vand og mad under langvarige indsatser. Frivilligenheden i Hovedstadens Beredskab gør en kæmpe forskel – både for borgere og for det operative beredskab. Det fortæller formanden for beredskabets bestyrelse, overborgmester Frank Jensen.

Brandvæsen

Røde Kors: Brandvæsen forvrider konkurrencen

I en årrække har Røde Kors stået for samarittertjenesten ved det store Vestkystløb i Esbjerg. Men i år er opgaven gået til Sydvestjysk Brandvæsen, og det får Røde Kors til at rette en hård kritik mod brandvæsenet. Røde Kors mener nemlig, at der er tale om konkurrenceforvridning, men brandvæsenet understreger, at alle omkostninger er medtaget i brandvæsenets pris.

Brandvæsen

Fondspenge til frivilligt beredskab

Med en donation på 400.000 kr. kan Københavns Brandvæsens frivilligenhed nu udstyre sin mobile behandlingsplads, så den er klar og fuldt funktionsduelig, når en ulykke sker, og de frivillige skal tage sig af tilskadekomne. Behandlingspladskøretøjet er tidligere indkøbt af Det Frivillige Supplerende Beredskab ved Københavns Brandvæsen, men køretøjet har manglet det nødvendige udstyr for at kunne bruges.

Brandvæsen

Nordjyde blev årets frivillig

Per Højen fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland er årets frivillig i redningsberedskabet, og prisen blev fredag overrakt af forsvarsminister Nicolai Wammen. Frivilligprisen gives til en person eller til en enhed, der i det forløbne år har ydet en helt særlig indsats eller som har skabt opmærksomhed omkring anvendelse af frivillige.

Brandvæsen

Opretter Vestsjællands Frivillige Beredskab

Midt i strukturreformen gennemfører de frivillige i to kommuners beredskaber en sammenlægning. Det er de frivillige beredskaber i Holbæk og Odsherred kommuner, som lægges sammen under det ambitiøse navn Vestsjællands Frivillige Beredskab. Det nye beredskab har i alt ca. 65 frivillige tilknyttet.

Brandvæsen

Odsherred vil oprette frivilligt beredskab

Odsherred Kommune vil oprette et frivilligt beredskab, som skal kunne supplere det daglige beredskab ved større og specielle hændelser. Baggrunden er blandt andet stormen Bodil og den efterfølgende stormflod, hvor det samlede beredskab i Odsherred Kommune blev udsat for et stort pres – og hvor ressourcerne flere gange var presset til det yderste. Indtil videre har 15 interesserede tilkendegivet, at de gerne vil indgå i beredskabet.