Beredskab & Sikkerhed indgår ny brandslukningskontrakt med Falck

Det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed har besluttet at indgå en ny fire-årig kontrakt med Falck om driften af brandstationerne i Randers, Øster Tørslev, Langå, Hammel og Hinnerup samt de frivillige i Randers. En nyhed i kontrakten er, at der udskiftes en række køretøjer, som vil blive indkøbt af beredskabet og ikke af Falck. Endvidere hjemtages vagtcentralopgaven.

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs kommuner. Beredskabet servicerer 225.000 borgere og rykker ud til brande, drukneulykker, færdselsuheld og miljøforurening ca. 1.600 om året.

Beredskabets nye kontrakt med Falck træder i kraft den 1. januar 2022 med en løbetid på fire år og mulighed for forlængelse i tre år.

Kontrakten bliver overordnet en videreførelse af de nuværende kontrakter. Som noget nyt får mandskabet dog nye branddragter og ekstra uddannelse til holdlederne. Derudover vil der blive indsat en række nye køretøjer på de omfattede stationer. De nye køretøjer er udskiftninger af de køretøjer, som overskrider deres levetid i kontraktperioden. Som noget nyt vil Beredskab & Sikkerhed dog fremover eje de nye køretøjer samt stå for indkøb af køretøjerne.

Fremover stiller Beredskab & Sikkerhed også selv vagtcentral til rådighed via den nye fælles vagtcentral med Østjyllands Brandvæsen. Således vil alle fire kommuner og 15 brandstationer i beredskabet blive betjent af den samme vagtcentral og underlagt samme operationschef.

Østjyllands Brandvæsen skal dække en del af området

Der vil også blive indgået en aftale med Østjyllands Brandvæsen om at dække den del af Favrskov Kommune, hvor ny kommende Station Nord i Lisbjerg vil være klart hurtigst fremme. I de tilfælde, hvor brandmandskabet på Station Nord er optaget af andre opgaver, vil den nye fælles vagtcentral sørge for, at brandstationen i Hinnerup dækker området om hidtil.

”Vi har opnået et fornuftigt resultat af udbudsprocessen, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Falck, som har et indgående kendskab til driften i Beredskab & Sikkerhed. Borgernes sikkerhed er vigtig, men det er mandskabets sikkerhed også. Derfor er jeg også glad for, at det er besluttet at indføre nye branddragter, ikke kun til Falcks brandfolk, men også til øvrige ansatte brandfolk i Beredskab & Sikkerhed”, fortæller Jan Petersen, der er formand for beredskabskommissionen og borgmester i Norddjurs.

”Vi rigtig glade for, at Beredskab & Sikkerhed efter et godt og konstruktivt forhandlingsforløb, har valgt at videreføre samarbejdet. For Falck er det vigtigt, at borgere og virksomheder kan nyde godt af det tætte samarbejde, der er med Beredskab & Sikkerhed, hvor den gensidige interesse for at finde bedste praksis kan være med til at udvikle den samlede opgaveløsning med fokus på kvalitet og udvikling. Falck ser frem til et forsat godt og konstruktivt samarbejde med Beredskab & Sikkerhed”, siger Falcks brandchef, Thomas Dietz.

Annonce