Efter masseopsigelser: Kun fire brandfolk i Ebeltoft fra marts

Google Maps

Fra marts vil kun fire af de nuværende 14 deltidsbrandfolk i Ebeltoft fortsat indgå i beredskabet. Hele 10 brandfolk har nemlig opsagt deres stillinger i protest mod en ny dimensionering af det fælleskommunale Beredskab og Sikkerhed, der er etableret fra årsskiftet. Brandfolkene vil ikke stå inde for beredskabet, efter at bemandingen på førsteudrykningen reduceres med to mand.

Beredskab og Sikkerhed er fælleskommunalt beredskab for Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Randers kommuner, og i en ny dimensioneringsplan vil beredskabet reducere bemandingen af førsteudrykningen fra holdleder og syv brandfolk til holdleder og fem brandfolk. Og den ændring har fået 10 af de 14 deltidsbrandfolk til at sige op, således at der fra marts kun vil være fire brandfolk tilbage.

”Det kan vi ikke stå inde for. Frygten er, at vi står på et ulykkessted uden tilstrækkeligt antal hænder. Afstanden i vores udrykningsområde gør, at vi kan komme til at vente meget længe på assistance fra det næste hold brandfolk. I sidste ende kan det gå ud over en tilskadekommen”, siger Hans Juel, tillidsrepræsentant for brandfolkene i Ebeltoft, til Århus Stiftstidende.

Borgmester Claus Wistoft (V) fra Syddjurs Kommune fortæller, at man arbejder på at finde en løsning på den kommende mandskabsmangel.

”Der vil blive sat ekstra kræfter ind på at hverve nye brandfolk. Men erfaringsmæssigt ved vi, at der er en svær opgave. Derfor kan der blive tale om i en tid at dække Ebeltoft fra andre brandstationer eller ved hjælp af en aftale med eksempelvis Falck”, siger Claus Wistoft til Århus Stiftstidende.

Annonce