Beredskabsforbundet: Behov for flere penge til analysearbejde og øvelser

Hvis beredskabet – som regeringspartiet Konservative lægger op til – får tilført ekstra midler på den kommende finanslov, så skal der investeres i analysearbejde, praktisk planlægning og øvelser. Det mener de frivilliges organisation, Beredskabsforbundet, som mener, at det især er disse områder, der er blevet ramt af de seneste års besparelser.

Det Konservative Folkepartis forsvarsordfører, Rasmus Jarlov, har i forbindelse med debatten om den kommende finanslov meldt ud, at hans parti mener, at beredskabet er forsømt og skal have flere penge.

Den melding bliver budt velkommen i Beredskabsforbundet. ”Det glæder os i Beredskabsforbundet, at det konservative regeringsparti så klart har meldt ud, at beredskaberne er forsømt og skal have flere ressourcer”, siger Niels Bonde Jensen, der er landschef i Beredskabsforbundet.

”Vi har især behov for flere ressourcer til analysearbejde, praktisk planlægning og øvelser. De senere års besparelser har i høj grad ramt arbejdet med at analysere, hvad der er behov for i en tid med voksende udfordringer på områder som klimaforandringer, terror og en sikkerhedspolitisk udvikling i vores nærområde, der giver anledning til stigende bekymring. Der er ubetinget brug for flere penge”, siger landschefen.

Annonce