Bjarne Laustsen tilbage som midlertidig præsident for Beredskabsforbundet

Bjarne Laustsen

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) vender tilbage som præsident for Beredskabsforbundet i forbindelse med den kommende weekends landsrådsmøde. Bjarne Laustsen var præsident fra 2006 til 2014, hvor han stoppede til fordel for en post som kommitteret for Hjemmeværnet. Bjarne Laustsen overtager præsidentposten i nogle måneder, indtil en ny er udpeget.

Beredskabsforbundets landsledelse har bedt Bjarne Laustsen træde til igen, da hans afløser, Tom Behnke (K), har trukket sig på grund af alvorlig sygdom.

”Vi er meget taknemmelige for den velvilje Bjarne har udvist ved at takke ja til at hjælpe os i en overgangsperiode. Det betyder, at vi kommer i trygge hænder og kan bruge den tid, det kræver at finde en ny kandidat til den vigtige post”, siger landschef i Beredskabsforbundet Per Junker Thiesgaard

Præsidenten er normalt et medlem af Folketinget, og på grund af valget har det ikke været muligt at vælge en varig afløser. Så Bjarne Laustsen overtager præsidentposten i nogle måneder, indtil en ny er udpeget.

”Jeg er glad for at kunne hjælpe Beredskabsforbundet. Hjemmeværnet og forsvarsministeren har sagt ja til denne midlertidige løsning, og i det daglige har vi jo et fint samarbejde mellem beredskab og hjemmeværn. Begge steder er jeg rigtig glad for samarbejdet med de mange tusinde frivillige, som gør en indsats for danskernes sikkerhed”, siger Bjarne Laustsen”

Bjarne Laustsen er 61 år, uddannet smed og har været medlem af Folketinget i 20 år. Han genopstiller til valget på torsdag i Frederikshavn-kredsen.

Annonce