Borgmester: Jeg er så hamrende stolt over vores brandmænd

Benedikte Kiær.

Ved månedsskiftet kunne Helsingør Kommunes Beredskab fejre 5 års jubilæum, og i den anledning har beredskabet fået en hilsen fra borgmester Benedikte Kiær. Og der er rosende ord fra beredskabets politiske chef, der konstaterer, at responstiderne og arbejdsmiljøet er blevet forbedret, og at økonomien er god. ”Jeg er så hamrende stolt over vores brandmænd”, skriver borgmesteren.

Helsingør Kommunes Beredskab blev dannet den 1. juni 2016, hvor Helsingør Kommune valgte at forlade det fælleskommunale Nordsjællands Brandvæsen.

”Det var en stor dag, da Helsingør Kommune den 1. juni 2016 fik sit eget beredskab. Beslutningen om at gå solo kom få måneder efter vi havde været en del af Nordsjællands Brandvæsen. De andre kommune i Nordsjællands Brandvæsen ville lukke Tikøb Brandstation – men det ville vi ikke i Helsingør Kommune. En håndfuld af vores lokale dygtige brandmænd bankede på min dør og meldte sig på banen med budskabet: Vi kan godt selv! Det var vores brandmænds mod og engagement, der banede vejen for Byrådets beslutning om at gå solo”, skriver borgmester Benedikte Kiær.

Gik imod trenden med centralisering

”Det var rigtigt at gå mod trenden om centralisering og oprette vores eget beredskab – Helsingør Kommunes Beredskab! Når jeg kigger tilbage på de 5 år, der er gået, så kan jeg konstatere, at responstiden, altså den tid det tager at rykke ud til borgerne, er blevet forbedret ligesom der er gennemført et kæmpeløft af arbejdsmiljøet for medarbejderne. Der er kort afstand til ledelsen, kommunen er godt geografisk dækket med 4 brandstationer og økonomien er god. Vi får masser af godt beredskab for pengene”, konstaterer borgmesteren.

”Jeg er så hamrende stolt over vores brandmænd. Vi har 15 fuldtidsansatte, men vi kunne ikke klare det uden alle vores deltidsbrandmænd og frivillige. Medarbejderne er kernen i vores beredskab som er på samlet 120 dygtige folk. Og så viser vores succes, at nærvær i ledelsen og inddragelse er afgørende. Tak til alle jer i vores beredskab – Danmarks bedste!”, slutter Benedikte Kiær.

Annonce