Helsingør vil anskaffe ny ”Kronborgsprøjte”

Kronborg. Arkivfoto: DanNav

Kronborg Slot er et af de særlige risikoobjekter i Helsingør Kommunes Beredskabs dækningsområde, men slottets adgangsforhold stiller særlige krav til materiellet. Derfor råder beredskabet over en ”Kronborgsprøjte”, som er lille nok til, at den kan komme igennem slottets små porte. Beredskabet er imidlertid på udkig efter en erstatning for det nuværende køretøj.

Helsingørs nuværende ”Kronborgsprøjte” er udlånt fra den lokale brandskole, efter at det hidtidige køretøj måtte udgå. Derfor vil Helsingør Kommunes Beredskab hurtigst muligt anskaffe en tidssvarende tanksprøjte med de nødvendige specifikationer, der gør, at den kan foretage brandslukning på Kronborg Slot.

Den nye ”Kronborgsprøjte” ønskes leveret senest om 10 måneder, og der skal enten være tale om et fabriksnyt køretøj eller en demomodel med et kilometertal på maksimalt 5.000 km.

Kravet til det nye køretøj er, at det skal kunne anvendes på Kronborg Slots indre slotsplads, og derfor skal det kunne passere alle portområder hertil. Leverandøren af det nye køretøj vil selv få mulighed for at foretage opmålinger på Kronborg, men det nuværende køretøj har en højde på 2,47 meter og en længde på 7,5 meter samt en venderadius på 14,8 meter.

Annonce