Brandfolk afventer politieskorte ved udrykning til småbrande i Kolding-bydel

Når brandvæsenet i Kolding får melding om mindre brande i Skovparken-området, så afventer brandfolkene nu, at politiet har været fremme og vurderet situationen – og først derefter kører de ind og slukker branden. Årsagen er, at der er risiko for, at brandfolkene rammes af kasteskyts, og derfor skal politiet først vurdere, om der er ”dårlig stemning”.

Trekantområdets Brandvæsens udrykninger til området omkring Skovparken i Kolding sker i øjeblikket i tæt samarbejde med politiet. Med mindre der er tale om alvorligere bygningsbrande, så rykker brandfolkene først ind i området, når politiet har sørget for, at brandfolkene ikke risikerer at blive ramt af kasteskyts. Det skriver Jydske Vestkysten.

”Vi har en klar instruks og aftale med politiet. Vi afventer et stykke væk, indtil vi får en klarmelding fra politiet om, at de er derinde og har styr på området. De har fingeren på pulsen og ved, om der er dårlig stemning”, siger brandinspektør Christina Fischer fra Trekantområdets Brandvæsen. Hun understreger dog, at instruksen kun gælder ved mindre brande: ”Vi følger den, når det er noget så banalt som en knallertbrand. Får vi en alvorlig melding som brand i en bygning, så kører vi ind med det samme”.

Det er brandvæsnet selv, der har indført proceduren af hensyn til brandfolkenes sikkerhed. Det skete efter at man havde oplevet at blive mødt med stenkast og aggressiv adfærd i forbindelse med brandslukning.

Annonce