Brandfolk fortsætter kampen for brandstationen i Slangerup

I dag skal politikerne i Frederikssunds byråd tage stilling til den nye plan for risikobaserede dimensionering af Frederiksborg Brand & Redning. Et led i planen er, at brandstationen i Slangerup bliver nedlagt, men de lokale brandfolk fortsætter deres kamp for at redde stationen. De har nu sendt et brev til politikerne, hvor de advarer om konsekvenserne af en lukning.

Brandfolkene i Slangerup har sendt brevet til samtlige byrådsmedlemmer op til dagens behandling af planen for den risikobaserede dimensionering. I brevet tager brandfolkene blandt andet udgangspunkt i planens forskellige scenariebeskrivelser, og de skriver:

”HUSK, at robustheden i beredskabet bliver væsentligt reduceret når man reducerer antallet af stationer, køretøjer og mandskab.

HUSK, at responstiden i Slangerup bliver mere end fordoblet. En sprøjte fra Frederikssund vil være fremme efter 16 minutter, til en villabrand i Slangerup (Senarie S02 – Villabrand i Slangerup).

HUSK, at i dag vil børn i et brændende hus blive reddet ud med røgforgiftning. I fremtiden vil de få røgforgiftning og være blevet forbrændt. (Senarie S02 – Villabrand i Slangerup).

HUSK, at Slangerup er kommunens næststørste by. En by, hvor der flytter mange til. En by med mange institutioner, skoler og fritidsaktiviteter, og med meget erhverv.

HUSK, at tænke over, om det er de sparede penge værd i forhold til borgernes – og jeres eget – liv.

HUSK, at vi har indsamlet omkring 2.500 underskrifter fra borgere der er imod lukningen af Station Slangerup. Man burde lytte til borgerne.”

Annonce