Brandmand kritiserer politiets sagsbehandling

Foto: Rigspolitiet

Brandmand Peter Rasmussen kørte den tankvogn fra Sorø Brandvæsen, der sidste år forulykkede. Han nægter at betale en bøde for ulykken, og kritiserer nu politiets sagsbehandling. “Hele sagsforløbet er helt uacceptabelt og derfor nægter jeg at betale bødeforlæget på 1.500 kr. Denne her sag ender i retten”, siger han. Peter Rasmussen undrer sig især over den måde, som han blev afhørt på, og over at der ikke er lavet en teknisk undersøgelse af tankvognen.

Det var Peter Rasmussen, der sad bag rattet, da tankvognen under en udrykning den 8. maj 2006 væltede og kurede hen ad asfalten på Holbækvej ved Sorø. Politiet mener, at han ikke kørte tilstrækkeligt hensynsfuldt og ikke udviste den nødvendige agtpågivenhed.

Der er ikke bare én, men flere dele i sagen, som Peter Rasmussen mener, er behandlet forkert. Det ene kritikpunkt handler om afhøringen, der fandt sted bare 20 minutter efter, at ulykken var sket. “En ung politimand viste mig ind i en politibil, der holdt parkeret 25 meter fra ulykkesstedet. Jeg kunne se, hvordan de var i gang med at skære min kollega fri af førerhuset. Jeg blev ikke selv tilset af nogen læge, og jeg blev ikke oplyst om, at jeg blev afhørt med en sigtets rettigheder. Selv om jeg måske virkede klar i hovedet, så var jeg da i en eller anden form for chok”, siger han til Dagbladet Ringsted.

Peter Rasmussen kritiserer også, at der ikke er blevet lavet en teknisk undersøgelse af køretøjet, som han kørte galt med. “Hvis det var en defekt på køretøjet, og den var årsag til, at vognen forulykkede med to brandmænd i, er det urimeligt, at jeg skal have skylden”, siger Peter Rasmussen til Dagbladet.

Annonce