20-årig skal i retten for ulykke der dræbte Falck-redder

Mandag starter retssagen mod en 20-årig mand, der i 2018 påkørte en skiltevogn fra Falck på Vestmotorvejen. Ved ulykken blev en 63-årig redder dræbt. Den 20-årige er tiltalt for uagtsomt manddrab og for overtrædelse af færdselsloven, og vurderingen er, at han på ulykkestidspunktet kørte op til 129 km/t.

Den tragiske ulykke skete den 10. december 2018, hvor der var et vejarbejde i gang på strækningen mellem Korsør og afkørsel 41 mod Tjæreby. Skiltevognen var placeret foran stedet, hvor den blev påkørt af den dengang 19-årige mand. Ved ulykken blev en 63-årig redder fra Falck-stationen i Ringsted ramt af den påkørte skiltevogn, hvilket kostede ham livet.

Ifølge Sjællandske Nyheder er den nu 20-årige mand tiltalt for uagtsomt manddrab og overtrædelse af færdselsloven, og mandag starter retssagen mod ham. Anklagemyndigheden mener, at den 20-årige ikke afpassede hastigheden efter forholdene, da han påkørte skiltevognen med op til 129 km/t, samt at han i øvrigt ikke levede op til færdselslovens regler om at optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed.

Annonce